Euroopan kisat päätökseen ratamelojien osalta

Ratamelonta päättyi suomalaisittain Eetu Kolehmaisen kuudenteen sijaan B-finaalissa.

– Hyvä veto Eetulta B-finaalissa, lähti hyvin kärkirintaman vauhtiin ja matkan aikana oli vahvaa ja kantavaa melontaa. Loppu teki kipeää, mutta ei mitään seinään hyytymistä vaan ihan hyvin pysyi kasassa, valmentaja Petteri Pitkänen totesi.   

– Kokonaisuutena ihan hyvät kisat. Tänään alku kulki hyvin mutta lopussa alkoi vähän matka painaa. Silti pystyin taistelemaan ja jäi positiivinen fiilis omasta tekemisestä, Kolehmainen itse kommentoi. 

Kolehmaisen suorituksen myötä Euroopan kisojen melonnat tulivat suomalaisittain päätökseen. 

– Kotiintuomisina kaksi B-finaalisijoitusta, kun Kolehmainen ja Jeremy Hakala olivat kajakkikaksikoiden B-finaalissa kuudensia ja kajakkiyksiköiden 500 metrin B-finaalissa Kolehmainen oli myös kuudes. Molemmat suoritukset hyvää kansainvälisen tason tekemistä kovimmassa mahdollisessa seurassa, tasollisesti top-10 ei ole kaukana, Pitkänen summasi.  

Euroopan kisoissa kilpailivat myös Joona Mäntynen (K1 200m) ja Netta Malinen (K1 500m). Joona Mäntynen eteni oman alkueränsä seitsemännellä sijalla välierään. Välierässä Mäntynen oli yhdeksäs, kun kolme nopeinta eteni finaaliin. Netta Malinen jäi oman alkueränsä viimeiseksi, ja näin ollen kilpailut Euroopan kisoissa päättyivät siihen.