Freestylemelonnan MM-kisoissa viimeinen kisapäivä on ohi – naisten ja miesten kultamitalit Yhdysvaltoihin

Lauantaina 14.10. päättyivät freestylemelonnan MM-kilpailut naisten ja miesten välieriin ja finaaleihin. Suomalaisista mukana olivat vielä Anni Mykkänen ja Visa Rahkola, jotka molemmat olivat aikaisempina päivinä tehneet yksittäisiä hyviä suorituksia. Tasaisuus oli ollut hukassa.

Kisa-aalto osoittautui hankalaksi ja moni ennakkosuosikeista ei edennyt finaaleihin asti. Näin kävi myös suomalaiskaksikolle. Molemmat sijoittuivat välierissään sijalle 7, viiden parhaan jatkaessa finaaleihin.

-Lopputulos näistä MM-kisoista oli omalta osaltani lähes identtinen vuoden 2019 MM-sortin kanssa. Kolmantena kisapäivänä oli selkeästi erilainen vireystila, eikä omaan tekemiseen voinut oikein luottaa, kertoi Anni Mykkänen kilpailun tauottua.

-Harmillista oli, että molemmilla aiempien kisapäivien parhaalla tuloksella olisin ollut finaalissa, eikä se olisi vaatinut erityisen kovaa suoritusta. Kisa-aalto todellakin näytti haastavuutensa, eikä naisten finaaleissakaan tehty kovin isoja pisteitä.

-Välitavoite finaali ja ehdottomasti omana päätavoitteena podium, jäivät kauas, vaikka pystyin parantamaan yhden sijoituksen aiemmista MM-kisoista. Parhaana lohdutuspalkintona on mahtava kansainvälinen melontayhteisön tuki myös niille urheilijoille, jotka eivät päässeet parhaaseen mahdolliseen tulokseen, jatkaa Anni.

Myös Visa Rahkolan tunnelmat olivat kaksijakoiset.

-Ne oli sellaset MM-kisat. Sijoitus on tavallaan ihan hieno ja oli siistiä päästä melomaan uran ekat MM-semifinaalit. Mutta samaan aikaan jäi fiilis että en päässyt näyttämään ihan sitä parastani. Joukkueena meillä oli kuitenkin tosi hyvä panos ja oli hienoa olla osa tätä tarinaa. Opit talteen ja eteenpäin, totesi Visa päivän päätteeksi.

Freestylemelonnan lajipäällikkö Jyri Hämäläinen seurasi kisoja tiiviisti Suomesta käsin.

-Kilpailut olivat suomalaisille lajin menestyksekkäimmät arvokisat tähän mennessä. Kaikissa neljässä sarjassa saavutettiin semifinaalipaikkoja. Ensimmäinen MM-mitali ja kaksi seitsemättä sijaa aikuisten sarjoissa on erinomainen suoritus, Jyri Hämäläinen summaa.

-Lajin taso maailmalla on kova ja nousee joka vuosi, mutta suomalaiset ovat pysyneet hyvin mukana. Panostusta se tietenkin on vaatinut ja vaatii vielä enemmän jatkossakin. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin arvokilpailuihin, Jyri toteaa.

Lisätietoja:

MM-kilpailujen tulospalvelu

Maajoukkueen blogi:

https://freestylemelonta.blogspot.com

Maajoukkue instagramissa ja facebookissa:

https://www.instagram.com/fin_freestylekayakingteam

https://www.facebook.com/freestylekayakinteamfinland

Tietoa freestylemelonnasta:

https://www.melontajasoutuliitto.fi/lajit/freestylemelonta

Maajoukkueurheilijoiden profiilit: https://melontajasoutuliitto.fi/huippu-urheilu/freestyle

Teksti: Tuula Sorjonen