Freestylemelonnan MM-kisojen naisten alkuerät käyty, keskiviikkona ovat vuorossa miehet!

Tiistaina 10.10. melottiin freestylemelonnan MM-kilpailuissa Georgian Columbuksessa naisten alkuerät. Anni Mykkänen ja Marjaana Terni tekivät vahvat suoritukset kisaruneissaan ja etenivät molemmat hienosti perjantaina melottaviin puolivälieriin. Anni ja Marjaana olivat oman eränsä kaksi parasta ja sijoittuivat kokonaisuudessa sijoille 6 ja 9.  Muilla Suomen naisilla tie päättyi alkueriin. Outi Lahti oli alkuerien 24. ja Iia Vuorenpää 30.

-Vaikka harjoittelumäärät jäivät vähiin matalasta vedenkorkeudesta johtuen, sain kisasuoritukseen tarpeeksi hyvän tuntemuksen harjoitussurffeja analysoiden. Ensimmäisessä suorituksessa purkautui paljon turhaa jännittämisen latausta ja melonta alkoi tuntua hyvältä. Kaksi muuta alkueräsurffia jäivät lyhyiksi, mutta yksittäiset liikkeet lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Jatkopaikka oli päivän tavoite, se on saavutettu ja pääsen miettimään, mitä vielä voin parantaa, sanoi Anni Mykkänen alkueräsuorituksestaan.

-Harjoituksissa en nähnyt monenkaan naisen tekevän huippupisteitä, joten se, että kolmetoista kilpailijaa sai yli 200 pistettä, oli yllätys, analysoi Mykkänen kanssakilpailijoiden suorituksia.

-USA:n ja Britannian naiset olivat odotetun kovia. Kokonaisuudessaan USA:n maajoukkue sai kuusi jatkopaikkaa, joten heidän melojamateriaalinsa on laaja, kehui Mykkänen kotikentällään melovia USA:n naisia.

Toinen puolivälieriin selviytynyt suomalaisnainen, Marjaana Terni, totesi kisan jälkeen ”Hämmästyttävää”, omasta kisasuorituksestaan. Terni, vuoden 2002 Euroopan mestari, teki tänään kolme tasavahvaa suoritusta, mikä lupaa lisää hämmästyttäviä asioita puolivälierissä.

– Huomenna sitten kannustamme miehiämme yhtä hyviin suorituksiin ja lisää jatkopaikkoja haalimaan, totesivat iloisina Terni ja Mykkänen.

Keskiviikkona 11.10. melotaan miesten alkuerät, ja suomalaismiehillä on hyvät mahdollisuudet jatkoon. Tuisku Äänismaa meloo neljännessä alkuerässä klo 19.30 Suomen aikaa, Miika Sorjonen viidennessä klo 20.05 ja Visa Rahkola viimeisessä erässä klo 20.40.

Lisätietoja:

MM-kilpailujen tulospalvelu

Maajoukkueen blogi:

https://freestylemelonta.blogspot.com

Maajoukkue instagramissa ja facebookissa:

https://www.instagram.com/fin_freestylekayakingteam

https://www.facebook.com/freestylekayakinteamfinland

Tietoa freestylemelonnasta: https://melontajasoutuliitto.fi/melonta/freestylemelonta/

Maajoukkueurheilijoiden profiilit: https://melontajasoutuliitto.fi/huippu-urheilu/freestyle

Teksti: Tuula Sorjonen

Kuva: Ville Eronen