Karppinen neljäs Coastal-soudun MM-kilpailuissa – suomalaisille useita A-finaalipaikkoja

Coastal-soudun kestävyysmatkan MM-kilpailut käytiin Italian Barlettassa 6.–8.10. Alkuerät kilpailtiin perjantaina ja lauantaina. Alkueristä yhteensä 18 parasta venekuntaa pääsi sunnuntain A-finaaleihin. Aurinkoinen Barletta tarjosi vaihtelevia kelejä soutajille. Finaalipäivän loppua kohti kovenevat tuuliolosuhteet sopivat paremmin kokeneille Coastal-soutajille, vaikka kokonaisuudessaan tuuli ja aallokko kilpailujen ajan oli Coastal-soutuun jopa maltillinen. Kilpailu tarjosi kuitenkin Coastal-soudulle tyypillistä vauhdikkuutta, navigointia vaihtelevalla radalla sekä taitoa soutaa ruuhkassa, jossa aina ei kolareiltakaan vältytä.

Naisten yksikössä Eeva Karppinen saavutti neljännen sijan taistellen mitalista kilpailun loppuun asti Irlannin, Azerbaidzhanin ja Ranskan soutajan kanssa.

-Tämä oli onnistunut Coastal-debyytti. Taistelin parhaani mukaan ja voitin itseni pysymällä kylmäpäisenä aallokkoisessa kelissä ja navigoinnissa, josta minulla ei ole juurikaan kokemusta. Parannettavaa jäi etenkin käännöstekniikassa, jota tarvitaan ratapoijujen kiertämisessä. Tästä on hyvä jatkaa kohti harjoittelukautta, Karppinen kommentoi kilpailun jälkeisiä tunnelmiaan.

Suomella oli MM-kisoissa ennätyssuuri joukkue. Joukkue saavutti yhteensä 8 A-finaalipaikkaa ja yhden B-finaalin voiton. Yksikköluokissa nähtiin paras menestys, kun Karppisen neljännen sijan lisäksi Tiia-Maria Rauttola souti sijalle 12 ja Joel Naukkarinen sijalle 11, joka oli miesten paras sijoitus kilpailuissa.

Suomalaisten sijoitukset:

CW1x: Eeva Karppinen 4. ja Tiia-Maria Rauttola 12.

CM1x: Joel Naukkarinen 11.

CW2x: Iida Niemi – Tiia-Maria Rauttola 16. ja Anni Keisanen – Marika Laaksonen 19.

CM2x: Pekka Mäkelä – Joel Naukkarinen 16.

Cmix2x: Iida Niemi ja Joel Naukkarinen 15. ja Pekka Mäkelä – Ilona Hiltunen 17.

CW4x: Iida Niemi – Marika Laaksonen – Anni Keisanen – Tiia-Maria Rauttola, cox Joel Naukkarinen 17.

Tulokset: https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-coastal-championships

Kilpailumuodosta voi lukea lisää: https://melontajasoutuliitto.fi/2023/coastal-soudun-mm-kilpailut-jatkuvat/