Freestylemelonnan Suomen mestaruudet ratkottiin Lieksan Neitikoskella

Suomen freestylemelontayhteisö kokoontui perinteikkääseen tapaan Lieksan Neitikoskelle freestylemelonnan SM-kilpailuihin. Kilpailu toimi myös Freestyle Suomi-Cupin finaalina, joten pelissä oli mestaruuksien lisäksi myös kokonaiskilpailun sijoitukset.

Neitikosken kisa-aalto oli sateisen kesän jälkeen mahtavassa kunnossa, ja olosuhteiden muutenkin ollessa mitä parhaimmat oli lupa odottaa kovatasoista kilpailua.

SM-mitalit ratkottiin viidessä sarjassa: Miehet yleinen, Naiset Yleinen, Miehet alle 18, Naiset alle 18 sekä Miehet yli 45.

Miesten yleisen sarjan finaali oli kaikkien aikojen kovatasoisin, ja mitaleille päästäkseen piti yltää lähes 1000 pisteen suoritukseen, joka on kansainvälisesti kovaa tasoa. Kohinan espoolainen Miika Sorjonen saavutti ensimmäisen mitalinsa yleisessä sarjassa voittaen pronssia.  Voittajaksi palasi tasaisessa finaalissa muutaman vuoden jälkeen moninkertainen Suomen mestari Tuomas Kaukola Iitistä, voittaen hallitsevan mestarin, vantaalaisen Visa Rahkolan. Tuomas vei nimiinsä myös miesten Freestyle Suomi-cupin kokonaiskilpailun, ja voittipa Tuomas vielä kilpailun jälkeen järjestetyn, jo vuodesta 1987 melotun Ruunaan Rysäys -luuppikilpailunkin! Tämä himoittu triplamestaruus meni viime vuonna Visalle, joten kilpailu jatkuu tiukkana!

Naisten yleisessä sarjassa käytiin tiukka kamppailu voittajan takana himmeämmistä mitaleista. Pronssille lopulta Iia Vuorenpää ja hopealle Outi Lahti. Voiton nappasi mestaruutta puolustanut Kallan melojien iittiläinen Anni Mykkänen melko ylivoimaiseen tyyliin. Anni kruunattiin myös Suomi-cupin naisten mestariksi.

Juniorisarjoissa alle 18-vuotiaiden Suomen mestaruudet ottivat nimiinsä juniorimaajoukkueen melojat, mestaruutta puolustanut jyväskyläläinen Onni Eronen sekä pyhtääläinen Taru Terni. Onni ja Taru voittivat myös Suomi-cupin kokonaiskilpailun omissa sarjoissaan. Junioreissa nähtiin useita SM-kisojen ensikertalaisia, jotka tekivät useita yleisöä kohahduttavia suorituksia. Pronssiset mitalit menivät pojissa Oliver Dalhemille ja tytöissä Saara Eroselle, ja hopeaan ylsivät Leo Savolainen ja Anne Pantsar.