Hakala ja Kolehmainen 15:s MM-kisoissa

Ratamelonnan MM-kilpailuiden päätöspäivä Duisburgissa tarjosi suomalaisittain parhaana antina Jeremy Hakalan ja Eetu Kolehmaisen B-finaalin kajakkikaksikoiden 500 metrillä. Hakalan ja Kolehmaisen sijoitus oli jaettu kuudes eli kokonaistuloksissa 15:s. Olympiamatkalla oli mukana kaikkiaan 47 kaksikkoa.

Sijoitus on suomalaismelojille paras olympiamatkan MM-sijoitus sitten vuoden 2019, jolloin Pauliina Polet oli 12:s naisten kajakkiyksiköiden 500 metrillä.

– B-finaali oli hyvä oman tasoinen ja päivän vireen mukainen veto. Hyvin tasaisia vetoja meillä täällä kaikki kolme, joten voi olla siinä määrin tyytyväinen. 15. sija sivuaa minulla parasta olympiamatkan sijoitusta, joten se lämmittää kyllä mieltä. Hyvillä mielin kohti keskiviikkona alkavaa Pariisin maailmancupia, Hakala tiivisti.

Keväällä olympiapaikkoja tavoitellaan toukokuussa Euroopan maanosakarsinnoissa.

– Siinä on ihan iskunpaikka ensi keväänä. Tasoa pitää tuosta pystyä petraamaan, mutta hirveän kaukana ei ole, valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoo kaksikon näkymistä.

Hakalan ja Kolehmaisen suoritukset olivat suomalaisittain MM-kisojen positiivisinta antia. Olympiamatkoilla Netta Malinen oli edellisvuoden MM-kilpailuissa 17:s, EM-kisoissa 16:s ja nyt D-finaalin kolmas.

Päätöspäivän muista suomalaista Jaakko Hippeläinen oli 5000 metrillä 20:s.