Kangasmäki kuudes ja Kainlauri yhdestoista alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa

Saksan Krefeldissä kilpailtiin viikonloppuna olympiasoudun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut. Mukana Suomesta oli Nesteen Soutajien Vilma Kangasmäki naisten kevyessä yksikössä ja Jämsänjoen Soutuveikkojen Maiju Kainlauri naisten yksikössä.

Kangasmäki souti lauantain alkuerässään kolmanneksi ja jatkoi keräilyerissä. Kangasmäki johti keräilyeräänsä alusta loppuun asti ja souti ensimmäistä kertaa urallaan EM-tasolla A-finaaliin. A-finaalissa Kangasmäki oli kuudes.

-EM-kilpailut meni paljon paremmin, mitä osasin odottaa. Ollut aika vaikea kausi. Eilisen keräilyerän veto oli hyvä. Sain hyvän startin ja pääsin siitä hallitsemaan tilannetta, joka on täydellinen asetelma minulle. Keräilyerässä vastassa oli kova saksalainen, joten sain napattua kovan päänahan. Tänään oli hyvä soutu, ei ihan niin hyvä kuin eilen, mutta kaiken sain irti. Olen tosi kiitollinen ja onnellinen, että pääsin vetämään A-finaalissa. Pystyin vakuuttamaan itselleni, että pystyn soutamaan Euroopan huipulla, sanoi Kangasmäki kilpailujen jälkeen.

Kainlauri oli naisten yksikössä alkuerässään toinen ja saavutti suoran välieräpaikan. Välierässä Kainlauri oli kuudes ja souti sunnuntaina B-finaalissa viidenneksi.

Kangasmäen A-finaalipaikka on ensimmäinen alle 23-vuotiaiden tai junioreiden EM- tai MM-kilpailuissa.

Kokonaissijoitukset:

Vilma Kangasmäki (BLW1x) 6/10

Maiju Kainlauri (BW1x) 11/14

Tulokset: https://wyniki.wioslarstwo.poznan.pl/details.php?url=./results_pdf/280___27-08-2023___European%20Rowing%20U23%20Championships/

Kuva: Balint Czucz