Hääkiven melonta tarjosi melojille vaihtelevia reittejä

Tampereen Vihuri käynnisti uuden melontakisaperinteen Lempäälässä. 29.–30.7. melottiin ensimmäiset Hääkiven melonnat. Oikein täytyy ihmetellä, miksei siellä ole järjestetty kilpailuja jo aiemmin, sillä niin mainiot puitteet Lempäälä meille tarjosi. Nimittäin Lempäälän keskustaajama on täysin vesien ympäröimä ja Hääkiven levähdysalue on oikein sopiva tukikohta melontakilpailuille.

Lauantaina Hääkivellä kilpailtiin Suomen Cupiin kuuluva short track -kilpailu. Lähtöpaikka oli Hääkiven edustalla. 1,5 kilometrin mittaista rataa kierrettiin kaksi ja puoli kierrosta. Reitti kiersi aluksi jokiosuutta ja sitten pujahdettiin sillan alta Ahtialanjärvelle, jossa oli kanto-osuus Ryynikän uimarannalla. Naisten yleisen sarjan voittoon ylsi Kangasalan melojien Cecilia Hirvelä. Miesten yleisen sarjan kullan vei Vanajaveden Vesikoiden Jaakko Hippeläinen.

Sunnuntaina kilpailtiin jokimaratonkilpailu, jollaista ei aikoihin ole Suomessa ollut. Jokimaratonin reitti kulki Tuulialan uimarannalta pitkän koskialueen läpi Kirkkojärveen. Maali sijaitsi Myllyrannan tapahtumapuistossa. Jokimaratonille lähti erilaisia aluksia ja sekä yksikköjä, että kaksikkoja. Mukana oli maratonkilpakajakkeja, retkikajakkeja, koskikajakkeja sekä ilmatäytteisiä kajakkeja. Jokimaratonin maaliin ensimmäisenä saapuivat kaksikkopari Otso Eskonen Tampereen Vihurista ja Jussi Vallin Saaristomeren Melojista. Aivan peesillä meloi miesten sarjan yksiköiden voittoon Pirkka-melojien Tommi Ritala. Naisten sarjan voiton vei Vellamo Viitanen Merimelojista.

Tiivistetyt tulokset:

3,5 km, N K-1, yleinen

  1. Cecilia Hirvelä Kangasalan Melojat 18:34,47 T16

3,5 km, M K-1

1. Jaakko Hippeläinen Vanajaveden Vesikot 16:24,55

3,5 km, M C-1 M, yleinen

  1. Max Viuho Pirkka-Melojat 21:20,28 M

6 km N K1 yleinen

1. Vellamo Viitanen Merimelojat 31:15,88

6 km M K1 Yleinen

1. Tommi Ritala Pirkka Melojat 25:55,03

Tulokset lauantai

Tulokset sunnuntai

Teksti: Marjo Puro