Hirvilampi riittävällä soudulla puolivälieriin, Naukkarinen karsiutui 24 parhaan joukosta

Maanantaina päivällä soudettiin olympiasoudun MM-kilpailuissa Belgradissa miesten yksikön ja kevyen yksikön keräilyerät. Joel Naukkarisen keräilyerässä oli soudettava voittoon, mikäli halusi jatkaa maapaikan metsästystä. Kuitenkin ennakolta kovaksi tiedetty unkarilainen souti keräilyerän voittoon ja maapaikka karkasi.

Joel Naukkarinen oli keräilyerässään toinen ja karsiutui 24 parhaan joukosta. Ennakolta kovaksi tiedetty unkarilainen ylitti maalilinjan lähes 6 sekuntia ennen Naukkarista.

-Keräilyerässä jäin harmittavasti toiseksi. En päässyt Unkarin soutajan vauhtiin mukaan, kun hän aloitti Egyptin edustajan kanssa kovaa vauhtia. Sain nostettua sijoituksen toiseksi matkan aikana, joka oli haastava kovan keliolosuhteen vuoksi, sanoi Naukkarinen.

-Eilinen niukka karsiutuminen jatkopaikasta ja tämän päivän toiseksi jääminen keräilyerässä turhauttaa kovasti, sillä paukkuja olisi ollut paljon parempaan. Nyt ei kuitenkaan kaikki osunut suorituksissa nappiin, harmitteli Naukkarinen

-Tästä eteenpäin seuraavat päivät jatkuvat peräkkäisinä päivinä soudettavilla välieräsouduilla kohti E-I-finaaleja. Olen valmis useamman peräkkäisen päivän soutuihin ja aion ottaa parhaan mahdollisen sijoituksen, joka on otettavissa, sanoi Naukkarinen.

Naukkarisen puolivälierä paikasta välierä EF soudetaan huomenna tiistaina 14:05 Suomen aikaa.  

Hirvilampi jatkaa puolivälierissä

Miesten kevyessä yksikössä Kasper Hirvilampi souti toiseksi ja varmisti sillä paikan puolivälieriin.

-Käsikirjoituksen mukaan mentiin, mutta lisämausteena oli todellinen arvokisakeli. Ei ollut helpoimmasta päästä. Yksi kovimmista keleistä, missä olen soutanut. Ihan hyvä, että kilpailujen aikataulua vielä eilen muutettiin. Tasainen sivutuuli 7-8m/s ja 15-18m/s puuskat niin vaahtopäitäkin oli lämmittelyssä. Huonossa kelissä soutaminen ei kuulu omiin vahvuuksiin niin hieman jännitti, miten pystyy pakan pitämään kasassa. Keräilyerän voittoa en lähtenyt hakemaan vaan hain varmaa, teknisesti järkevää soutua ja puolivälieräpaikkaan se riitti tänään. Turha olisi ollut lähteä soutamaan meksikolaisen perään ja kamppailemaan voitosta, siinä olisi oma soutu hajonnut ja hankaluuksia olisi ollut luvassa. Jatkokierroksille pääsy oli tärkeintä tänään, sanoi Hirvilampi keräilyerän jälkeen

Puolivälierä soudetaan keskiviikkona, joten huomenna on luvassa välipäivä.

-Huominen päivä palautumisen kannalta, aamulla kevyt lenkki ja pieni terävä nosto. Kolme seuraavaa päivää on joka tapauksessa tiukat, niin huominen on tärkeä palautua hyvin. Jokaisesta sijasta taistellaan näissä kilpailuissa ja ilmaiseksi ei mikään tule, päätti Hirvilampi.

MM-kilpailujen aikataulu suomalaisten osalta:

Tiistai 5.9.: (ajat Suomen aikaa)

12:12 Aura Forsberg (LW1x) keräilyerä (1-2->SA/B, 3..->SC/D)

14:05 Joel Naukkarinen (M1x) puolivälierä EH (1-3 SE/F, 4..SG/H)

Keskiviikko 6.9.:

13:22 Kasper Hirvilampi (LM1x) puolivälierä (1-3 SA/B, 4..SC/D)

Kuva: Balint Czucz