Jyväskylässä kilvoiteltiin pienpuuveneiden sprintti- ja normaalimatkojen mestaruuksista 2.-3. syyskuuta 2023

Kilpailukeskuksena hotelli Alba ja Jyväsjärvi osoittivat jälleen kerran erinomaisuutensa soutukilpailujen järjestämispaikkana. On tunnustettava, että ennakkoon oli hienoista painetta, kuinka saadaan ennätysmäärä soutajia starttiin ajallaan ja jokaiselle oikeudenmukainen ajanotto. Rata herätti keskustelua etukäteen, mutta kilpailun aikana ja varsinkin jälkeenpäin kisarata sai pelkkää positiivista palautetta. Parannettavaakin havaittiin – ja palaute on otettu vastaan herkällä korvalla.

Kaveria ei jätetty – vaan veneitä autettiin vesille ja vesiltä pois yli seurarajojen. Uskomatonta sinällään, kun lauantaina startattiin 173 kertaa ja sunnuntaina 132 kertaa – eikä yhtään myöhästymistä tai sählinkiä tapahtunut. Jokainen tiesi mitä tehdä, missä ja mihin aikaan. ”Hienoa sakkia koko heimo” kommentoi soutukisan ilmapiiriä osuvasti eräs soutuaktiivi Soutua- ja huopausta -fb keskustelussa.

Lauantaina kilpailtiin 1000 metrin kisa Lahden SM-viikolta tutuksi tulleella U-radalla. Lähtö ja maalialueen läheinen sijoittelu mahdollisti moneen starttiin osallistumisen. Lauantai huipentui pienveneviestiin, jossa kuusi joukkuetta kilvoitteli paremmuuksistaan noin 1,5 km pituisella reitillä. Kirkkaimmat mitalit menivät voittaja Takolle sekä hopeajoukkue Kouvolalle. Kilpailunjärjestäjä Vihtavuoren Pamauksen kisaviikonlopun kiistaton huipennus oli viestin pronssimitali.

Sunnuntain kymppi soudettiin kahtena viiden kilometrin lenkkinä. Sunnuntainakin monet soutivat henkilökohtaisen kympin lisäksi myös vuoro- tai parisoutuna toisen kierroksen.

Jyväskylässä nähtiin mukavasti myös uusia – nuoria soutajia. Mahtavaa oli seurata nuorten heittäytymistä SM-kisafiilikseen.

Vihtavuoren Pamaus haluaa kiittää kaikkia soutajia, huoltajia ja huopaajia mukava henkisestä ilmapiiristä. Hotelli Alban henkilökunta lähetti myös kiitokset soutajille joustavuudesta, vaikka aika-ajoin oli ruuhkan tunkua palvelussa.

Kisajärjestäjän puolesta kiitokset päätuomari Patrik Ekroosille ja maalituomari Veikko Nyyssöselle tarkkaavaisuudesta ja ohjeistuksista.

Erityiskiitokset Esko Kotivuorelle mainiosta kisakuuluttamisesta sekä nopeutetusta palkintojen jako ohjelmasta. Kilpatapahtuman valokuvaamisesta kiitokset Ari Ilolalle, joka totuttuun tapaan soutusuorituksiensa ohessa nappaili satamäärin huikeita kisakuvia. 

Tulokset Starttiin.fi:ssä

Teksti: Reijo Lahtonen

Kuva: Ari Ilola