Forsbergille ja Naukkariselle suunnitelmien mukaiset vedot MM-kilpailuissa

Soudun MM-kilpailujen kolmantena päivänä vauhdissa olivat naisten kevyessä yksikössä Aura Forsberg ja miesten yksikössä Joel Naukkarinen. Naukkarinen oli puolivälierässään kolmas ja Forsberg souti keräilyerässään neljänneksi.

-Hyvällä fiiliksellä sai lähteä kilpailuun, kun lämmittelyssä ja kisan alussa oli tähän asti täällä parasta soutua eli rentoa ja rullaavaa. Tämän päivän soutu meni juuri suunnitelman mukaan. Aloitin kevyellä startilla ja sellaisella vauhdilla, mitä olisi helppo tuoda loppuun asti, vaikka tiesin, että siitäkin pääsee todennäköisesti himmaamaan. Erityisesti tarkoitus oli olla aloittamatta ekalla 500 metrillä liian kovaa. Puolivälin jälkeen pääsi jo löysäämään, analysoi Naukkarinen päivän vetoa.

-Veneen säätöjä on muutettu ja haettu uuteen veneeseen sopivia. Nyt niitä sopeutetaan täällä vallitseviin ja tuleviin olosuhteisiin. Kahden seuraavan kilpailupäivän sääennusteet näyttää olevan sen verran samanlaisia, että niiden startit voi vetää samoilla säädöillä. Molemmista starteista haetaan hyvää suoritusta ja sijoitusta mahdollisimman korkealle. Olo on luottavaisempi ja päättäväisempi kuin koskaan ennen tässä kohtaa kisoja, joten hyvällä fiiliksellä eteenpäin kohti seuraavia startteja, päätti Naukkarinen.

Aura Forsberg keräilyerässään neljäs ja jatkaa MM-soutuja välierä C/D:ssä. Forsberg kilpailee sijoista 13-23.

-Alkuerässä oli sellainen perussuoritus, niin nyt tuli sitten siitä parempi suoritus. Tavoitteena oli saada tasapainoisempi soutu ja loppua kohden nousujohteinen veto ja siinä onnistuin. Hyvin pysyi paketti kasassa ja sain keskityttyä omaan tekemiseen, sanoi Forsberg keräilyerän jälkeen.

Forsbergillä on selkeä tavoite torstaina soudettavaan välierään.

-Tavoitteena tulevasta välierästä on C-finaalipaikka, samanlaisen soudun kun saan alle niin pitäisi olla kaikki mahdollisuudet, arvioi Forsberg.

MM-kilpailujen aikataulu suomalaisten osalta:

Keskiviikko:

13:22 Kasper Hirvilampi (LM1x) puolivälierä (1-3 SA/B, 4..SC/D)

16:51 Joel Naukkarinen (M1x) välierä (1-3 -> FE, 4…-> FF)

Torstai:

16:04 Aura Forsberg välierä C/D

Linkki tulospalveluun ja lisätietoja MM-kilpailuista: https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-championships/

Kuva: Balint Czucz