Kova vastatuuli haastoi soutajia Belgradissa

Keskiviikkona soudettiin suomalaisten osalta miesten yksikön välierä EF ja miesten kevyen yksikön puolivälierä pääsystä AB välierään. Joel Naukkarinen souti välierässään viidenneksi. Kolme nopeinta jatkoivat E-finaaliin.

-Tänään ei välierässä mennyt ihan tavoitteen mukaisesti kovaan vastatuuleen. Puolet matkasta sujui hyvin ja olin kisassa mukana, mutta sen jälkeen alkoi soutu hajota sillä tavalla etten saanut enää rytmistä kiinni. Pettymys kisan jälkeen oli kova, mutta jälkikäteen löydän siitä paljon hyviä asioita, joita olen oppinut lyhyessä ajassa, sanoi Naukkarinen.

-Lämmittelyssä ja kisan ensimmäisellä puolikkaalla opin soutamaan tuon tyyppiseen keliin paremmin kuin koskaan aikaisemmin, sanoi Naukkarinen.

-Huomiseen finaaliin koitan ladata vielä kaiken peliin ja tavoitella ehjää suoritusta, sanoi Naukkarinen.

Naukkarinen soutaa F-finaalissa torstaina.

Kasper Hirvilampi souti puolivälierässä paikasta välieriin ja kahdentoista parhaan joukkoon. Hirvilampi oli koko kilpailun ajan viidennellä sijalla. MM-kilpailut jatkuvat Hirvilammen osalta torstaina C/D välierässä.

– Ihan hyvä kilpailu. Lähdin rohkeasti liikkeelle ja soutuna oli hyvä. Keli oli todella raskas ja puuskittainen. Ensimmäinen 500 metriä oli todella rohkea ja hyvä. Eroa alkoi tulla vasta 750 metrin jälkeen, kun keli alkoi vaikeutua. Tässä kohtaa tekniikkani vähän hajosi. Alkuvedosta katosi pieni tarkkuus ja tahti tippui. Tuo söi tarvittavan matkavauhdin haastaa paikasta 12 joukkoon. Kuitenkin kauden paras veto ja oikeaan paikkaan. Antaa lupauksia jatkoon, sanoi Hirvilampi puolivälierän jälkeen.

-Tunnetusti näissä kisoissa ei mitään saa ilmaiseksi. Ennakolta arvioituna huomenna välierissä mun kanssa soutavat ollaan todella tasainen nippu ja joka sijasta tullaan taistelemaan loppuun saakka. Huomenna todella kova kisa tulossa. Erot tulee olemaan pieniä huomenna, arvioi Hirvilampi tulevaa C/D välierää.

MM-kilpailujen aikataulu suomalaisten osalta:

Torstai:

15:57 Kasper Hirvilampi (LM1x) välierä C/D (1-3 -> C-finaali, loput D-finaaliin)

16:04 Aura Forsberg (LW1x) välierä C/D

18:32 Joel Naukkarinen (M1x) F-finaali

Perjantai:

Naisten kevyen yksikön ja miesten kevyen yksikön C- ja D-finaalit soudetaan perjantaina aamupäivällä Suomen aikaa.