Forsberg ja Hirvilampi D-finaaliin, Naukkarinen neljäs F-finaalissaan

Kovat tuule haastoi soutajia myös torstaina Belgradissa. Järjestäjät joutuivat tuuliolosuhteiden takia muuttamaan aikataulua, jotta kilpailut saataisiin soudettua läpi paremmassa ja tasapuolisemmassa olosuhteessa.

Kasper Hirvilampi oli välierässään kuudes. Forsbergin tavoin jatkaa MM-soutuja D-finaalissa perjantaina.

-Ei tullut tänään hommasta yhtään mitään. Ei vaan taito riittänyt. Saksan miesten kevyt kaksikkokin kaatui ja itsellä lähti hommasta kanssa pyörät ihan irti. Todella epävarmaa tekemistä missä en saanut edes starttia aikaan ja paineen tuottaminen airoon oli ihan mahdottoman oloista. Ei voi kuin itseään syyttää, mutta keli vei miestä. Todella pettynyt sillä siinä oli todella tasainen porukka, sanoi Hirvilampi pettyneenä.

-Kelit ovat täällä olleet todella haastavia ja järjestäjät ovat joutuneet rukkaamaan aikatauluja ja tietyt radat on tiedostettu paremmiksi. Se on ulkoilmaurheilua. Pitää vaan saada tuollainen myrskyssä soutaminen toimimaan itsellä. Ikuinen akilleen kantapää meikäläisellä, sanoi Hirvilampi

-Huomiseen luvataan yhtä lailla huonoa keliä, mutta onneksi oman suorituksen parantaminen on tästä helppoa. Jos saisi lavan veteen alkuun niin katsotan sitten. Lähdetään yrittämään loppuun saakka, totesi Hirvilampi.

Miesten yksikössä soutanut Joel Naukkarinen oli F-finaalissa neljäs.

-Löysin vahvan vedon tähän keliin. Voimakas lantiotyöskentely ja rennot kädet. Ehkä mun parasta soutua tän tyyppiseen keliin. Harmittaa vain että se ei riittänyt tuon parempaan. Radoissa tuntui olevan sivuvastatuulen takia aika isot erot. Ratoja 1 ja 2 vastaan ei ollut kellään oikein mitään jakoa. Nyt aika tyhjä olo, sanoi Joel Naukkarinen viimeisen MM-startin jälkeen.

-Taso yksikkösoudun huipulla on hämmentävän kova ja tasainen. Se ei sinällään yllätä, mutta tekee tästä todella herkkää ja on pienestä kiinni miten onnistuu missäkin lähdössä. Pieni herpaantuminen johtaa helposti jopa 20 sijoituksen heilahduksiin. Eri kisoissa, päivinä, erissä ja olosuhteissa vaihtelee kuka voittaa kenetkin ja mille sijoille kukin päätyy. Ihan kärki erottuu, mutta sen perässä on sijoilla 7.–36. tunkua. Nyt esimerkiksi 12 parhaan joukossa on soutajia, jotka voitin Luzernissa ja esimerkiksi E-finaalissa oli Tokion olympialaisissa kuudenneksi sijoittunut soutaja, taustoittaa Joel Naukkarinen.

-Näissä kisoissa otin tietoisen riskin vaihtamalla veneen uuteen juuri kisojen alla, mutta vanhallakaan en olisi luultavasti olympiapaikkaan täällä yltänyt. Tähän kauteen olen siinä mielessä tyytyväinen, että oma perustasoni on noussut reilusti. Rikoin ennätykseni useamman kerran ja seitsemän minuutin pintaan olevat rutiinisuorituksen ovat muuttuneet 6:50 pintaan. Enää en kamppaile erien sijoista 5-6, vaan sijoista 1-3. Se tekee kilpailemisesta aika paljon palkitsevampaa, sanoi Naukkarinen.

-Yhä tekemistä ja opittavaa riittää. Nyt hetki taukoa tästä lajista ja samalla valmistautuminen coastalin MM-kisoihin, jotka alkavat kuun lopussa. Tekee psyykkeelle hyvää. Sen jälkeen aloitan päättäväisen työskentelyn kohti kevään olympiakarsintoja, päätti Naukkarinen.

Toisissa MM-kilpailuissa soutanut Aura Forsberg oli kolmas C/D välierässään. Forsbergin välierästä kaksi parasta eteni C-finaaliin. Jatkaa MM-kilpailuja D-finaalissa perjantaina.

-Soutu meni omalta osalta hyvin, kaikkeni annoin, mutta valitettavasti muut soutivat kovempaa eikä oma panos tällä kertaa riittänyt. Huomenna vielä tavoitteena yksi ehjä soutu ja sitten olisi kisat siinä, sanoi Forsberg kilpailun jälkeen.

MM-kilpailujen aikataulu suomalaisten osalta:

Perjantai:

14:05 Kasper Hirvilampi D-finaali

14:13 Aura Forsberg D-finaali

Kokonaissijoitus:

Joel Naukkarinen 34/47

Lisätietoja ja tulokset:

https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-championships/

Kuva: Balint Czucz