European Rowing Beach Sprint Championships 2.-3.9.2023

Euroopan mestaruudet Beach Sprintissä ratkottiin Ranskassa viime viikonloppuna Endurance-matkan jälkeen. Suomea kisoissa edustivat André Salmi (KeU) juniorimiehissä sekä Tiia-Maria Rauttola (LoSS) naisissa.

Lauantain aika-ajoissa André sijoittui kymmenenneksi ja Tiia-Maria kolmanneksitoista. Sunnuntaina karsittiin paikoista puolivälieriin. André sai hienon vedon erässään, mutta loppujuoksun pujotteluradalla tuli pieni virhe ja aikasakko pudotti jatkosta.

– Andrélla  huippusoutu ja olisi oltu jatkossa ilman 10s aikasakkoa. Repchargen kärkiaika ilman 10s aikasakkoa osoittaa, että ollaan kehityspolulla ja Italian MMssä parannetaan lisää, kertoo André taustajoukkoineen.

Myös Tiia-Maria sai hyvän startin erässään ja johti kisaa selkeästi alussa. Poijun kiertäminen väärältä puolelta antoi vastustajalle mahdollisuuden etumatkaan.

-Lähdin kisaan luottavaisin mielin, kun tiesin että kaikki on mahdollista. Minulla oli vain voitettavaa eikä hävittävää. Kisa saikin loistavan alun. Mutkikkaan juoksun, nopean veneeseen nousun ja loistavan lähdön ansiosta sain parin veneen mitan eron irlantilaiseen. Sitten tein navigointivirheen ensimmäiselle poijulle ja tämän jälkeen en enää saanut koottua pakkaa kokoon. Kaikesta huolimatta kisassa oli paljon hyvää ja sain jatkoa ajatellen roimasti lisää kilpailukokemusta kansainvälisiltä vesiltä ja haastavista olosuhteista. Tästä on hyvä jatkaa luottavaisin mielin eteenpäin, Tiia-Maria kertoo.

Suomalaisten coastal-kilpailut jatkuvat ulkomailla seuraavaksi Italian MM-kilpailuissa syys-lokakuun vaihteessa.

Teksti: Iida Niemi

Kuva: MagAviron / Frank Leloire