Suomalaisten MM-kilpailut päätökseen Belgradissa

Perjantaina suomalaisista oli soutamassa Aura Forsberg naisten kevyen yksikön D-finaalissa ja Kasper Hirvilampi miesten kevyen yksikön D-finaalissa.

Hirvilampi oli D-finaalinsa neljäs.

-Tämän päivän kisa meni ihan ok. Keli oli todella haastava ja ratoja muutettiin yllättäen taas. Olin huonoimmalla radalla ja onnistuin tekemään tasaisen soudun ja nousemaan Irlannin ohitse lopussa. Ei hänkään turha kaveri ole ja EM-finalistin päänahka lämmittää. Nyt ei vaan pystynyt tekemään radan vuoksi enempää. Maksimisuoritus tähän keliin, sanoi Hirvilampi kilpailun jälkeen.

-Haastavat olosuhteet olivat kisojen teema. Tuo myrskykelissä/haastavissa olosuhteissa soutaminen on oma akilleenkantapääni. Sen takia jouduin todellakin omalle epämukavuusalueelle enkä saanut omaa parastani täysin esiin, sanoi Hirvilampi

-Kilpailut kokonaisuutena Varsinkin D-finaali oli hyvä veto. Sijoitus ei ollut mitä hain (22/27) mutta se on mitä on. Ainakin yritin itselleni pahimmissa olosuhteissa. Kuitenkin onnistuin kahdessa lähdössä soutamaan parasta osaamistani myrskykelissä ja siihen olen tyytyväinen. Valitettavasti keleissä oli radoilla todella isoja eroja. Joka päivä tuli ilmoitus, että unfair racing conditions. Radat 1-2 olivat täysin ylivoimaisia ja radat huononivat selkeästi alaspäin mentäessä.

-Kavereita kenen kanssa olen kisannut tasaisesti on välierissä ja 12 parhaan joukossa, A ja B finaaleissa. Erot ei ole isoja ja jokainen on vahva jollain osa-alueella. Sijaan olen pettynyt, mutta yritykseen en. Kuitenkin pari sijaa parempi tulos kuin viime vuonna. Ensi vuonna Kanadassa sitten olen parempi, päätti Hirvilampi ja suuntasi katseita eteenpäin.

Toista kertaa MM-kilpailuissa mukana ollut Aura Forsberg voitti D-finaalin, jossa vastassa oli nuori Angolan soutaja.

-Tämän päivän soutuun en saanut täyttä latausta enää, mutta ihan ok suoritus silti kovaan vastatuuleen. Kokonaisuutena kaikki vedot oli joko tosi hyviä tai vähintään perushyviä ja selkeästi olen kehittynyt viime vuodesta ja lähentynyt kärkeä, sanoi Forsberg.

Suomalaisten kokonaissijoitukset:

Aura Forsberg (LW1x) 18/19

Kasper Hirvilampi (LM1x) 22/27

Joel Naukkarinen (M1x) 33/45

Tulokset ja lisätietoja MM-kilpailuista: https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-championships/