Isojen veneiden SM-kilpailut päättivät olympiasoudun kilpailukauden

Olympiasoudun isojen veneiden eli nelosten ja kahdeksikkojen SM-mitaleista kilpailtiin viime lauantaina Valkeakoskella. Lauantaille oli luvattu myrskyvaroitus ja kova tuuli aiheuttikin haasteita soutajille, mutta onneksi tuulen suunta oli suotuisa ja kilpailut saatiin isoilla veneillä kilpailtua onnistuneesti.

Tuplamestareiksi ylsi SMARK ja Takon Soutajat. SMARK voitti naisten ip-nelosen sekä kahdeksikon. Takon Soutajat oli nopein sekä miesten ip-nelosessa että pariaironelosessa.

Miesten kahdeksikon voiton vei Turun Soutajat. Naisten pariaironelosen voitto meni Nesteen Soutajille. SM-lähtöjen lisäksi soudettiin juniorien pariaironeloslähtö, jonka voiton vei Hämeenlinnan Soutajien juniorit.

Isovene SM-tulokset

Isojen veneiden SM-kilpailut olivat kesän viimeinen olympiasoudun kilpailu ja näin ollen samalla ratkesi Soutucup 2023 sijoitukset. Menestyksekästä juniorityötä tehneet Hämeenlinnan Soutajat johtivat cupia vielä ennen päätöskilpailua, mutta isojen veneiden hyvän osallistumisen ja menestyksen myötä Takon Soutajat kiri Hämeenlinnan ohi ja vei koko kesän Cupin voiton.

Soutucup 2023

  1. Takon Soutajat 1358,75
  2. Hämeenlinnan Soutajat 1301,5
  3. Nesteen Soutajat 775,75
  4. SMARK 562,5
  5. Turun Soutajat 538,5
  6. Valkeakosken Vesiveikot 244
  7. Lappeenrannan Soutajat 121,5
  8. Jämsänjoen Soutuveikot 80,5
  9. Espoon Soutajat 71
  10. Pargas Roddklubb 13

Kuva: Niklas Fieandt