Coastal-soudun kestävyysmatkojen SM-mitalit jaetaan ensi viikonloppuna Hangossa

Suomen Melonta- ja Soutuliiton coastaljaosto järjestää lauantaina Hangossa yhdessä Hangon Segelföreningenin kanssa coastal-soudun kestävyysmatkojen Suomenmestaruuskilpailun.

23.9. kello 10 alkavassa kilpailussa mukana ovat Suomen kärkisoutajat, esimerkiksi pian lajin MM-kilpailuun lähteviä soutajia. Miesten yksikkökilpailussa ennakkosuosikkina on Takon Soutajien Joel Naukkarinen. Haastajia hänelle löytyy omasta seurasta, mutta myös esimerkiksi Nesteen Soutajista, kun olympialuokan soutajana paremmin tunnettu Kasper Hirvilampi osallistuu kilpailuun.

Naisten yksiköissä nähdään niin ikään coastalkilpailussa ensimmäistä kertaa vauhtiaan kokeileva, mutta kokenut soutaja, Eeva Karppinen (Nesteen Soutajat). Hänen, Lohjan Seudun Soutajien Tiia-Maria Rauttolan ja Valkeakosken Vesiveikkojen Anni Keisasen välillä nähtäneen tasainen kilpailu.

Hankoon on lauantaiksi luvassa tuulista ja sateista säätä. Juuri näitä olosuhteita coastal-soutajat Hangosta hakevatkin; kansainvälisissä kilpailuissa mainingit ovat suurempia, joihin suomalaisjärvillä harjoittelevat ovat tottuneet. Coastal-soudun MM-kilpailuihin Italiaan lähtevät soutajat pitävät Hangossa sunnuntaina viimeistelyleirin.

Vaativin kilpailu tullee olemaan naisten kaksikkokilpailussa Takon Soutajien parille Sari Laurila ja Kirsi-Maria Pänttönen. Pänttönen on venekunnan ainut näkevä soutaja. Selkä edellä etenevien soutajien kun on muutenkin vaikea erottaa aaltojen takaa seuraavaa poijua, mutta Takon Soutajien parilla vain yksi silmäpari vilkuilee oikeaa menosuuntaa.

Kilpailun liki 6-kilometrinen, poijuin merkitty rata lähtee Itälahdelta, kiertää Gråskärin ja palaa poijuja pujotellen takaisin. Kilpailussa on 5 lähtöä noin 50 minuutin välein. Miesten ja naisten yksikkö- ja kaksikkoveneiden lisäksi on sekakaksikkoluokka. Kilpailukeskus on rannalla Merikatu 1:n kohdalla. Yleisöllä on erinomainen tilaisuus tutustua ja jopa kokeilla coastal-soutua.

Coastal-soutu, jota rannikkosouduksikin kutsutaan, on noussut sekä soutajien että yleisön suosioon nopeasti. Coastal-vene on olympialuokan soutuveneen tavoin ulkohankavene, mutta vakaampi ja leveämpi. Lajissa kisataan lyhyillä, rannasta lähtevillä pujotteluradoilla beach sprintissä sekä endurance- eli kestävyysmatkalla. Beach sprint on ehdolla uudeksi lajiksi vuoden 2028 olympialaisiin.

Tervetuloa seuraamaan Hankoon kilpailua!

Lähtöluettelo

Lisätiedot

Lisätietoja:

Kaisa Halme, kilpailun johtaja, p. 040 869 8350

Teksti: Kaisa Halme