Ratamelonnan miehistömatkojen SM-kisat Kaukajärvellä

Kaukajärvellä kilpailtiin kesäisessä säässä miehistömelontamatkojen Suomen mestaruudet. Pirkka-Melojien miesten joukkue kävi voittamassa kaikki mitä voitettavissa oli. Nelikoissa voitto tuli 200 metrin, 500 metrin ja 5000 metrin matkoilla. Voittoisassa nelikossa meloivat Tomi Nieminen, Tommi Ritala, Max Viuho ja Joona Mäntynen. Lisäksi Pirkat nappasivat myös 5000 metrin kaksikoiden mestaruuden. Kaksikkokilpailun loppuun asti Pirkat meloivat samaa vauhtia Kangasalan Melojien kaksikon kanssa, mutta loppukirissä Pirkoilla riitti voimia ja he tulivat selkeään voittoon. Pirkka-Melojien kaksikossa meloivat Joona Mäntynen ja Tommi Ritala.

Ensimmäistä kertaa SM-kisoissa melottiin mix-nelikoiden 500 metrin kilpailu. Mix-nelikko koostuu kahdesta nais- ja kahdesta miesmelojasta. Lähtö oli suosittu, sillä alkueriin lähti mukaan 11 mix-nelikkoa. Pirkka-Melojat saivat kultaa myös tältä matkalta joukkueella Tomi Nieminen, Oona Vasko, Merja Suksi ja Joona Mäntynen.    

Naisten nelikkolähdöissä 200 metrillä ja 5000 metrillä vahvin oli Canoan joukkue, johon kuuluivat Vera Winqvist, Sandra Helsingius, Hillevi Westerback ja Isa Sjöberg.  500 metrin kilpailussa voiton vei Pirkka-Melojien joukkue kokoonpanolla Oona Vasko, Merja Suksi, Nea Yli-Peltomaa ja Laura Inha.

Naisten K2 5000 metrillä käytiin jännittävä kamppailu Pirkka-Melojien kaksikon ja Vihurin kaksikon välillä. Vihurin Netta Malinen ja Iida Lindeman saivat lopussa vielä enemmän irti, joten voitto tuli loppusuoralla Vihurille tässä kilpailussa.

Viikonlopun aikana melottiin myös Suomen cupin viimeiset kilpailut.

Viikonlopun tulokset löytyvät täältä

Teksti: Marjo Puro