Joel Naukkarinen välieriin maailmancupissa

Olympialuokan soudun maailmancupissa Sveitsin Luzernissa Joel Naukkarinen souti hienosti alkueränsä voittoon miesten yksiköiden sarjassa. Puolivälierässä Naukkarinen sijoittui kolmanneksi ja jatkaa välierään lauantaina. 

– Olipa onnistunut päivä ja kaksi elämäni parhaimpiin kuulunutta soutua. Viime kuukausi on ollut hyvin nousujohteinen ja olen kolmesti soutanut ennätykseni kisoissa ja treeneissä. Todella pitkään olen tätä tasoa tavoitellut vuosien aikana. Uskoa on välillä koetellut, mutta se ei ole loppunut. Tavoitteeni on vielä paljon korkeammalla, mutta tämä oli minulle todella tärkeä askel tällä matkalla: ensimmäistä kertaa voittaa oma alkuerä maailmancupissa ja sen jälkeen soutaa jatkoon olympiafinalistien seurassa. Olo on todella kiitollinen, sanoo Joel Naukkarinen.

Samassa sarjassa Olli-Pekka Karppinen sijoittui alkuerässään viidenneksi ja jatkaa aikavertailun kautta G-finaaliin.

Kasper Hirvilammen suoritus kevyessä luokassa ei riittänyt välieriin. Hirvilampi soutaa lauantaiaamuna C-finaalissa.

Aura Forsbergin alkuerä oli tunnustelua. Keräilyerä meni suorituksena paremmin, mutta ei riittänyt A-finaaliin. Forsberg soutaa lauantaiaamuna B-finaalissa.

Eeva Karppisen paras terä oli sairastumisen takia hukassa, jonka takia Karppisen alkuerä oli varovainen. Matka jatkuu aamun E-finaaliin.

Lisätiedot

Ilona Hiltunen, olympiasoudun valmennuspäällikkö
puh. 0400 157040

Kjell Karlsson, olympiasoudun maajoukkueen vastuuvalmentaja
puh. 040 689 6484

Lisätietoja kilpailusta WR:n verkkosivuilta