Ratamelonnan nuorten MM-kilpailut jatkuivat yksikkömatkoilla

Nuorten MM-kilpailuissa Italian Auronzossa perjantaina suomalaisista kilpailivat Jaakko ja Kalle Hippeläinen molemmat yksiköiden 500 metrin alkuerissä.

Junioreiden sarjan Kalle Hippeläinen meloi rohkealla taktiikalla hyvän ja ehjän suorituksen. Kallen sijoitus oli kovassa alkuerässään kahdeksas ja hän karsiutui välieristä. Kaikkien alkuerien tulosten loppusijoitus oli 29/42.

-Lähdin rohkeasti ja luottavaisin mielin kisaan. Sain loistavan startin ja etenin puoliväliin asti kolmen parhaan rintamassa. Viimeinen 100 metriä oli vaikeaa, kun kisaradan ristiaallokko-olosuhteet eivät olleet aivan tuttua minulle. Ajallisesti vedin omaa ennätystasoa, joten en voi olla kauhean pettynyt. Erot ovat melko pieniä näissäkin kisoissa. Olen kiitollinen ja iloinen, että pääsin näin kovaan seuraan kilpailemaan maailman huippuja vastaan. Lisää vaan treeniä ja tulokset paranee roppakaupalla, sanoo Kalle.

Jaakko Hippeläinen avasi oman MM-kisaurakkansa U23-vuotiaiden yksiköiden 500 metrin alkuerissä sijoittuen kahdeksanneksi. Jaakon melonta oli ehjä, joten karsiutuminen välieristä oli pettymys. Jaakko Hippeläinen korvasi tällä matkalla Niko Keskisen, joka sairastui harmittavasti juuri ennen matkalle lähtöä. Loppusijoitus alkuerien perusteella oli 33/42.

-Hyvä startti ja ensimmäiset 350 metriä olin jatkopaikassa kiinni. Loppumatkalla kova alkuvauhti hieman kostautui. Kisapaikan vellovaa ristiaallokkoa en lähde syyttämään, onhan se sama kaikille ja maailman huiput pystyvät siinäkin vetämään todella kovaa. Pitää saada lisää treeniä alle niin alkaa tuloslistalla oma nimi nousta, pohtii Jaakko.

Lauantai on Suomen joukkueelle välipäivä. Kilpailut jatkuvat suomalaisten osalta sunnuntaina, jolloin Kalle ja Jaakko Hippeläinen osallistuvat yksikön 5000 metrin kilpailuun.

Sunnuntai 9.7.
Jaakko Hippeläinen klo 15:10 (Suomen aikaa)
Kalle Hippleölinen klo 18:15 (Suomen aikaa)

Kisastriimi

MM-kilpailujen nettisivut

Kuva: Kalle Mikkonen