Ratamelonnan nuorten MM-kilpailut alkoivat

Junioreiden ja alle 23v ratamelonnan MM-kilpailut Italian Auronzossa alkoivat Suomen joukkueen osalta torstaina toisena kilpailupäivänä. Kaksikkopari Miska Nummela – Kalle Hippeläinen meloi 500 metrin alkuerässä seitsemännen sijan. Alkuerien viisi parasta ja kaksi parasta aikaa sijoista 6. pääsi välieriin. Alkuerien tulosten mukaan kokonaissijoitukseksi tuli 30/40.

Miska Nummela ja Kalle Hippeläinen osallistuivat ensimmäisiin arvokilpailuihinsa. Molemmat nuorukaiset olivat alkuerän jälkeen selvästi pettyneitä. MM-kisojen erittäin kova taso junioreiden miesten (alle 18v) sarjassa oli pojilla tiedossa.

-Valmistautuminen kisoihin sujui hyvin ja aamun verryttelyssä tuntui hyvältä. Kisastartissa jo alkumatkasta alkoi tuntua maitohappoja, vaikka alkuvauhti ei ollut liian kova. Alkukesän pienestä ylirasituksesta toipuminen taitaa vieläkin näkyä ja terävin kunto ei ole vielä valmis koviin kisoihin, sanoo Miska Nummela.

-Valmistautuminen ja verryttelyt tuntuivat hyvältä. Alkumatkasta ei saatu kaksikkoa aivan kiihdytettyä tavoitteen mukaiseen matkanopeuteen ja loppumatkan vauhti maitohappojen vaikutuksesta hyytyi liikaa. Parasta suoritusta ei saatu tänään Miskan kanssa näytettyä Auronzon yleisölle. Harmittaa, kun aikaero kärkeen repesi turhan suureksi. Kisa on nyt vedetty, huomenna uusi päivä ja uutta matoa koukkuun. Huomenna pamahtaa ja silloin annetaan kajakkiyksikölle oikein kunnolla kyytiä, toivoo Kalle.

Kalle Hippeläinen jatkaa kilpailuja K1 500m alkuerissä perjantaina 7.7. Klo 17:41 (Suomen aikaa).

Osallistuvat urheilijat:
U18: Kalle Hippeläinen (Vanajaveden Vesikot): K2 500m, K1 500m ja K1 5000m
U18: Miska Nummela (Tampereen Vihuri): K2 500m
U23: Niko Keskinen (Kangasalan Melojat): K2 500m, K1 500m
U23: Jaakko Hippeläinen (Vanajaveden Vesikot): K2 500m, K1 5000m

Kisastriimi

MM-kilpailujen nettisivut

Kuva: Kalle Mikkonen