Kaikki juniorit jatkoon Freestylemelonnan MM-kilpailuissa

Torstaina 12.10. melottiin freestylemelonnan MM-kilpailuissa Georgian Columbuksessa junioreiden alkuerät. Yön rankkasateiden jäljiltä kisapaikkaa laitettiin kuntoon ja kilpailujen alku viivästyi. Tämä ei suomalaisjunioreita haitannut: kaikki kolme selvittivät upeasti tiensä perjantaina melottaviin välieriin. Taru Terni oli alkuerien 9. ja Anne Pantsar sijoittui jaetulle 10. sijalle. Onni Eronen lunasti kaikki odotukset ollen poikien alkuerien kuudes. Onnin menoa ei haitannut edes juuri ennen alkueriä katkennut mela, vaikka suomalaiskannustajien sykkeet nousivatkin.

Perjantaina 13.10. melotaan tyttöjen ja poikien välierät ja finaalit sekä naisten ja miesten neljännesvälierät. Suomella on upeasti seitsemän edustajaa päivän kilpailuissa.

Päivän aloittavat tyttöjuniorit klo 17.15 Suomen aikaa. Taru Terni ja Anne Pantsar totesivat jännittäneensä torstain alkueriä, mutta lähtevänsä perjantain suorituksiin rauhallisin mielin ja nauttimaan aallosta.

Poikien välierä alkaa klo 17.55. Onni Erosen runit alkuerissä olivat tasaisen varmoja, mikä lupaa hyvää ja vahvistaa odotuksia myös finaaliin pääsystä. Tyttöjen finaali melotaan klo 21.40. ja poikien klo 22.15.

Marjaana Terni ja Anni Mykkänen ovat naisten toisessa neljännesvälierässä, joka alkaa klo 19.20 suomen aikaa. Anni Mykkänen on asettanut tavoitteeksi finaalipaikan. Kysyttäessä arviota joukkuekaverinsa Marjaanan melonnasta, Anni totesi: ”Marjaana vaikuttaa nautiskelevan kisatunnelmasta ja -aallosta täysin. Varmasti kokemuksen tuomaa varmuutta, ettei kisoista kannata stressata vaan nauttia. Marjaana syttyy muiden taitavien melojien kanssa melonnasta.”.

Miika Sorjonen ja Visa Rahkola ovat puolestaan miesten ensimmäisessä neljännesvälierässä klo 20.05. Suomen miehet näyttivät kilpailuhermojensa pitävyyden alkuerissä meloessaan parhaan suorituksensa viimeisessä runissa. 

Lauantaina ovat vuorossa vielä naisten ja miesten välierät sekä finaalit. Toivottavasti näemme suomalaisedustajia myös kaikissa finaaleissa!

Lisätietoja:

MM-kilpailujen tulospalvelu

MM-kilpailut seurattavissa ICF:n Youtubessa (Planet Canoe): https://www.youtube.com/@PlanetCanoe/streams

Maajoukkueen blogi: https://freestylemelonta.blogspot.com

Maajoukkue instagramissa ja facebookissa:

https://www.instagram.com/fin_freestylekayakingteam

https://www.facebook.com/freestylekayakinteamfinland

Tietoa freestylemelonnasta: https://melontajasoutuliitto.fi/melonta/freestylemelonta/

Maajoukkueurheilijoiden profiilit: https://melontajasoutuliitto.fi/huippu-urheilu/freestyle

Teksti: Tuula Sorjonen

Kuva: Outi Lahti