Karppinen hyvän mc-avauksen jälkeen innolla EM-kisoihin: ”Lähden parantamaan suoritustani”

Olli-Pekka Karppinen ei malttaisi enää odottaa, että pääsee torstaina aloittamaan olympiasoudun EM-kilpailut Slovenian Bledissä. Tällä kertaa EM-vesillä ainoana suomalaissoutajana kilpaileva Karppinen aloitti kauden lupaavasti Zagrebissa maailmancupissa, jossa hän oli 11:s.

– Se oli hyvä kilpailu. Tuli se tasonnosto, jota odotin viime vuonna. Nyt pystyin tekemään sen, Karppinen muistelee.

Treenit ovat sujuneet hyvin sen jälkeenkin, joten lähtökohdat EM-kilpailuihin ovat hyvät.

– EM-kisoihin lähden parantamaan suoritustani (Zagrebista). Sijoitustavoitetta en aseta, mutta tavoitteeni on, että saisin omasta perustasostani nipistettyä viisi sekuntia pois. Että saisin vielä napsun parempaa soutua. Olemme tehneet ihan pienet veneen säädöt, joiden myötä pitäisi jo vähän itsessään tulla kovempaa. Uskon, että pitäisi omaa tasoa saada nostettua. Sitä odotan, Karppinen peilaa tilannetta maailmancup-avaukseen ja sen jälkeisiin treeneihin.

– Odotan tosi paljon, että pääsen kisaamaan.

Maajoukkuevalmentaja Kjell Karlsson on myös odottavissa tunnelmissa:

– Pienellä joukkueella mennään, mutta erittäin luottavaisin mielin lähdetään. Bled on äärimmäisen hieno soutupaikka. Tulee olemaan äärimmäisen kovatasoiset EM-kisat tänä vuonna, mutta meillähän ei ole mitään hävittävää, Karlsson sanoo.

Soudun EM-kilpailuihin osallistuu yli 560 urheilijaa 33 maasta. Miesten yksikön alkuerät alkavat torstaina Suomen aikaa klo 13.