Lajien kilpailusääntöjä hyväksytty

Kilpailu- ja tuomarivaliokunta kokousti 22.2.2023. Kokouksessa hyväksyttiin Freestylemelonnan, ratamelonnan ja koskicrossin säännöt.

Hyväksytyt säännöt on päivtetty nettisivuille Kilpailut -> säännöt.

Tarkennuksia sisäsoudun sääntöihin

Sisäsoudun sääntöihin tehtiin tarkennuksia kilpailujen määritelmään (ensimmäinen kappale), 2000m kilpailun yhteyteen korjattiin avoin -> yleinen. Kohtaan 3.7. päivitettiin “Virtuaalikilpailuissa järjestävä seura vastaa oman päätöksensä mukaan mitalien toimittamisesta palkittaville tai korvaa mitalin sähköisellä diplomilla”.

Starttiin.fi käyttäminen liiton kilpailuissa

Kokouksessa keskusteltiin myös aiemmin tehdystä linjauksesta. KTV:n kanta oli edelleen se, että liiton alaisissa kilpailuissa tulee käyttää Starttiin.fi palvelua, joka tarkastaa lisenssit ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli kansalliseen kilpailuun on osallistumassa esimerkiksi ulkomaalainen urheilija, voi hän lunastaa kertalisenssin tai koko kauden lisenssin, jotka mahdollistavat ilmoittautumisen starttin.fi kautta. Järjstävä seura voi myöskin kerätä näiden ulkomaalaisten urheilijoiden ilmoittautumiset muuten määriteltävällä tavalla, kuten sähköpostilla.

Kilpailu- ja tuomarivaliokunnan tulevat kokoukset

Kilpailu- ja tuomarivaliokunta kokoustaa seuraavan kerran 29.3. klo. ja 19.4. Teamsin välityksellä. Mikäli jollain jaostolla on hyväksyttäviä sääntöjä tai SM-kilpailuja, tulee vaadittavat tiedostot (word+PDF) siitä jättää viikkoa ennen kokousta ktv@smsl.fi -osoitteeseen. SM-kilpailujen osalta lisättävä perustelut miksi ko. järjestäjää ehdotetaan järjestäjäksi.

Tulevissa kokouksissa käsitellään yleisten kilpailusääntöjen päivitystä sekä hyväksytään täydennykset 2023 SM-kilpailuista ja lajikohtaisista säännöistä.

Lisätietoja:

Jari Rantamäki (jari.rantamaki@gmail.com)
Kilpailu- ja Tuomarivaliokunnan puheenjohtaja