Mäntynen B-finaalin kuudes, Hakala – Kolehmainen C-finaaliin

Szegedin maailmancupin kolmannen kilpailupäivän aloittivat suomaisten osalta 200 metrin finaalit. Jaakko Hippeläinen oli 200 metrin C-finaalissa kahdeksas ja kokonaistuloksissa 26/38 ja Joona Mäntynen oli B-finaalin kuudes ja kokonaissijoitus 15/38.

-B-finaali meni kohtalaisen hyvin. Sain parannettua ensimmäistä puolikasta verrattuna alkuerän ja välierän vetoihin. Tosin pitkä sairastelu jakso ei ollut mikään paras alustus näihin kilpailuihin, joka näkyy ja tuntuu kyllä viimeisellä 50 metrillä, sanoi Joona Mäntynen.

-Kaiken kaikkiaan vedoista jäi positiivinen mieli. Vauhti selkeästi riittää taistelemaan korkeammista sijoituksista, mutta vielä riittää töitä erityisesti startin kanssa. Nyt laadukasta harjoittelua kohti Poznania ja odottavaisilla mielin kohti seuraavaa starttia, päätti Mäntynen.

-Jaakko sai arvokasta kilpailukokemusta ja kolme tasavahvaa suoritusta, kommentoi Vanajaveden Vesikkojen melojan suorituksia Petteri Pitkänen.

Aamupäivän finaaleissa oli Sara Mihalik melomassa 500metrillä D-finaalissa. Sara Mihalikin haasteet jatkuivat suorilla matkoilla ja hän oli D-finaalin viimeinen (yhdeksäs) ja loppusijoituksissa 36/50.

-D-finaalin veto oli toisintoa alkuerästä, vaikeaa ja takkuista on suorilla matkoilla. Huomenna sitten Saran päämatka, jolta on syytä odottaa parempaa tulosta, sanoi Petteri Pitkänen.

Iltapäivällä jännitettiin kaksikoiden edesottamuksia, kun mukana 500 metrin alkuerissä oli Jeremy Hakala – Eetu Kolehmainen sekä ensikertalaiset Jaakko Hippeläinen – Niko Keskinen, ketkä olivat alkueränsä seitsemänsiä ja karsiutuivat jatkosta.

-Nuorten kavereiden tasonmukainen veto, ei ole syytä laittaa päätä pensaaseen. Peltoa on kynnettävä, ja siemeniä istutettava ennen kuin voi satoa alkaa korjaamaan, totesi Petteri Pitkänen.

Jeremy Hakala ja Eetu Kolehmainen nappasivat odotetusti välieräpaikan miesten kaksikon 500 metrillä. Kaksikko oli alkuerän kolmansia.

-Alunkiihdytys ei ollut alkuerässä parasta, keskivaihe (50-300metriä) meni erittäin hyvin ja olivt 300metrin kohdalla kärjessä. Hieman tummuivat lopussa, mutta hyvä veto. Kaiken kaikkiaan kahdeksanneksi nopein aika alkueristä, kertasi ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen kaksikon alkuerän vetoa.

-Tiedossa oli, että välierästä tulee kovatasoinen ja Eetun ja Jeremyn pitää vetää välierässä melkoista haipakkaa. Koittivat lähteä räväkämmin ja yritystä oli enemmän, mutta ei lähtenyt toimimaan toivotunlaisesti ja kaksikon vahvuus keskimatkalla ei ollut parhaassa mahdollisessa kuosissa, sanoi Pitkänen kaksikon välierästä.

-Tämän päivän vedot olivat parempia kuin viime kauden paras veto, joten selkeästi on menty eteenpäin kaksikossa. Sekuntipeliä on miesten kaksikon 500 metrillä. Sekunti suuntaan tai toiseen merkkaa, onko välierissä vai ei tai onko A-, B- vai C-finaalissa. Aiempien arvokilpailujen A-finalisteja jäi välierien ulkopuolellekin, sanoi Pitkänen.

14.5. Sunnuntain aikataulu:

11:21 K2 500m C-finaali

16:05 5000m finaali: Sara Mihalik

16:35 5000m finaali: Eetu Kolehmainen, Jaakko Hippeläinen

Kilpailut seurattavissa Recastissa: https://watch.recast.tv/user/8XBy2?referrer=8XBy2

Linkki tulospalveluun: Memosoft Spotfokus |