Maratonmelonnan MM-kilpailut kilpailtiin Tanskassa

Miska Nummela osallistui maratonmelonnan MM-kisoihin Tanskan Jelsissä.

Miska kertoi että kisan startti oli hyvä. Hän olikin lähdössä aivan kärjen tuntumassa. Miska kertoo että ”peesille pääseminen aallokossa ei oikein sujunut. Kesän terveysongelmien jälkeen ei ollut riittävästi treeniä alla, että jaksais tarpeeks kovaa. Kanto-osuudet sujuivat kuitenkin hyvin.” Miskan kannalta oli huono, että ensimmäiselle kannolle päästiin vasta 6,6 kilometrin jälkeen. 21 kilometrin kisan lopputuloksena oli 30.sija kovavauhtisessa kilpailussa. Miesten 18-sarjan kaksoisvoiton nappasivat Argentiinan Vergauven ja Catalano. Pronssille tuli Unkarin Kekesi. Miska jäi voittajasta 14 minuuttia.

Suoritus oli ehjä ja kauden terveysongelmiin nähden tyydyttävä.

Tanskan Jelsissä kilpailuja oli järjestämässä 270 vapaaehtoisen porukka ja kisat olivat tyylikkäät ja niissä näkyi paikallinen viikinkiteema.

Melontalajien kehittymisen kannalta on jatkossakin tärkeää, että urheilijoita kannustetaan ja tuetaan maratonmelonnan pariin ja osallistumaan kansainvälisiin kilpailuihin. Viimeistään kokiessaan tällaiset kisat, innostus maratonmelontaa kohtaan ei voi muuta kuin kasvaa.

Sara Mihalik ei osallistunut maratonmelonnan MM-kilpailuihin sairastumisen takia.

Maratonmelonnan Masters MM-kilpailut

Suomea maratonmelonnan mastersien MM-kilpailuissa edustivat Melamajavien Emmi Puputti-Vehkalahti ja Kallan Melojien Richard Nicholls.