Suomalaiset keräilyeriin MM-kilpailujen avauspäivänä

Olympiasoudun MM-kilpailujen avauspäivänä kaikki kolme suomalaista soutivat alkueränsä. Lähimpänä suomalaisista suoraa puolivälieräpaikkaa oli Joel Naukkarinen. Naukkarinen oli alkueränsä kolmas ja oli erässään ensimmäinen, kuka karsiutui puolivälieristä.

-Soutu oli teknisesti ihan hyvä ottaen huomioon, että soudin uudella veneellä. Veneen säätöjen kanssa tehtiin kovasti töitä viime hetkiin saakka ennen starttia ja maajoukkueen valmentajat antoivat tärkeää apua sen kanssa, että kaikki saatiin menemään juuri aikataulun mukaan, sanoi Joel Naukkarinen.

-Jälkikäteen ajateltuna minulla olisi ollut paljon enemmän paukkuja erityisesti ns. keskitonnilla, jossa soudin vähän turhan varovaisesti. Fyysinen kuntoni on sen verran kovalla tasolla, että pystyn siinä ottamaan 2-3s/500m pois ajastani. Keräilyeriin lähdetään kovan Unkarin edustajan kanssa. Lähden ilman muuta voittamaan tuota erää ja ottamaan jatkopaikan. Tiedän missä pitää parantaa ja olen luottavainen jatkoa ajatellen, sanoi Naukkarinen.

Kasper Hirvilampi oli miesten kevyessä yksikössä alkueränsä kuudes. Hirvilammen keräilyerä soudetaan maanantaina 17:54. Keräilyerän kaksi parasta pääsee puolivälieriin ja kolmanneksi soutanut jatkaa E-finaaliin.

-Onneksi oli alkuerä! Olipa junnumaista häsäämistä ja kauden kehnoin soutu. No onneksi se tuli nyt ja pääsin päästämään höyryt ulos jännityksistä. Pää kääntyili liikaa ja jännitti turhaan, meno jäi laahaavaksi ja oli todella tahmeaa. Kaukana omasta tekemisestä, mitä on viimeisissä kilpailuissa ja treeneissä ollut, totesi 29-vuotias Hirvilampi.

-Tätä on urheilu ja laitetaan loppukisoihin laput silmille ja annetaan mennä miettimättä lopputuloksia. Nyt on hyvä parantaa ja onneksi tiedetään missä se oma vauhti menee, päätti Hirvilampi ja suuntasi katsetta tuleviin soutuihin.

Aura Forsberg oli naisten kevyessä yksikössä eränsä viides ja soutaa tiistaina 12:12 keräilyerässä.

-Nyt on kisat avattu hyvällä perussuorituksella, niin kuin oli tavoitteenakin. Tästä sitten lähdetään parantamaan veto vedolta kohti loppuviikkoa. Huomenna luvassa välipäivä ja aamulla on vuorossa kevyt treeni, muuten on ohjelmassa lepäilyä hotellihuoneella, sanoi Helsingissä asuva Espoon Soutajien Aura Forsberg.

MM-kilpailujen aikataulu suomalaisten osalta:

Maanantaina epävakaista säätä, joten aikataulua päivitetty. Uudet ajat päivitetty alle.

Maanantai: (ajat Suomen aikaa)

13:15: Joel Naukkarinen (M1x) keräilyerä (1->QAD, 2..->QEH)

14:00: Kasper Hirvilampi (LM1x) keräilyerä (1-2->Q, 3..->FE)

Tiistai: (ajat Suomen aikaa)

12:06 Aura Forsberg (LW1x) keräilyerä (1-2->SA/B, 3..->SC/D)

Kilpailujen tulokset ja liveseuranta: https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-championships/

Kuva: Balint Czucz