Kaksikko A-finaalissa, Kolehmainen B-finaalin toinen

Ratamelonnan kansainvälisen kauden päättävä Pariisin maailmancupin kilpailu päättyi suomalaisittain hienosti, kun miesten kaksikko Kolehmainen – Hakala meloi välierässään neljänneksi ja saavuttivat ensimmäisen A-finaalipaikan kaksikon 500 metrillä. Suomalaisten osalta hienoa maailmancupin osakilpailua täydensi Eetu Kolehmaisen toinen sija B-finaalissa yksikön 1000 metrillä.

Kaksikosta ensimmäinen A-finaalipaikka

-Kaksikon osalta oman tasoisia ja tasaisia vetoja. Hyvin samanlaista tekemistä ollut koko kauden ajan. Perustasoa ollaan pystytty nostamaan kaksikossa ylemmäs. Kokonainen huippuveto jäi vielä tulematta. Hyvä, että saatiin nyt otettua A-finaalipaikka. Ensi keväänä kilpaillaan olympiakarsinnoissa, niin ei olla ensimmäistä kertaa A-finaalissa sitten siellä. Hyvää kokemusta saatiin, sanoi Hakala kaksikon menosta.

-Hyvin meni kaksikossa, vaikka tiukka kilpailurupeama alkoi jo painamaan. Kuitenkin jaksoi hyvin painaa. Välierässä oli hyvä ja riittävä veto, joka riitti A-finaalipaikkaan. Ensimmäinen A-finaalipaikka ikinä minulle, niin voin olla ihan tyytyväinen, sanoi Kolehmainen.

Kaksikon lisäksi Jeremy Hakala meloi myös yksikön 1000 metrillä. Hän oli välierässään seitsemäs.

-Kymmeneen päivään kahdeksan kilpailupäivää niin yksikön tonnilla ei enää itsellä lähtenyt. Oma kilpailurutiini tällä tasolla jäänyt yksikössä vähemmälle ja kausi päättyi nyt välierävetoon, summasi Hakala yksikkövetoaan.

Eetu Kolehmainen oli yksikön välierässään viides ja meloi B-finaalissa toiseksi eli kokonaissijoituksissa kymmenes.

-Sivutuuli vähän haittasi, mutta se on sama kaikille. Ensimmäinen 250 metriä oli hyvää menoa välierässä, sitten alkoi painamaan, mutta hyvä veto silti. Lopussa pystyi yksikössä joka vedossa kiristämään. Finaalissa lähdin testaamaan, että miten kestän. 750 metriin tullessa olin kolmas, mutta pystyin nostamaan vielä itseni toiseksi. Kokonaissaldo oli hyvä ja onnistumiseen on hyvä päättää kansainvälinen kilpailukausi, sanoi Kolehmainen.

Netta Malinen oli 500 metrin välierässään seitsemäs ja karsiutui alkuillasta kilpailluista finaaleista.

-Ollut kropassa hyvä olo ja oli hyvä valmius vetää hyvin. Omaan tekemiseen tuuli vaikutti paljon. Tämmöiseen keliin kuitenkin ihan hyvät vedot. Taso oli kova ja vauhtia olisi saanut olla lisää, että olisi pystynyt olemaan paremmilla sijoilla, sanoi Malinen.

Valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen oli tyytyväinen maailmancupin päätöskilpailun jälkeen.

-Huippujuttu, että kaksikolla saatiin A-finaalipaikka. A-finaalipaikkoja ei ihan joka päivä ole tullut, toivottavasti jatkossa tulee enemmän. Kovassa seurassa meloivat A-finaalissa. Veto ei ollut paras mahdollinen, ei enää tässä vaiheessa niin tuoretta. Molemmilla oli kaksikon lisäksi vedettävänä yksikön tonnit. Keväällä priorisoitiin kaksikkoa, joten oli hyvä saada heille nyt myös yksikössä tonnin lähtöjä. Tyytyväinen saa kaksikon suorituksiin olla, sanoi Pitkänen.   

-Netta teki sen mitä pystyi. Suora sivutuuli ei ole Netan bravuuri olosuhde ja haastava oli vetää. Erot kasvaa, kun mennään tommoiseen olosuhteeseen. Kovia urheilijoita oli Netalla vastassa, sanoi Pitkänen.

-Hyvää kokemusta yksikön tonnilta molemmille. Eetulla laadukas veto tonnilta ja uran paras sijoitus yksikössä. Välierä näytti hyvälle. Hieno päätös kansainväliselle melontakaudelle, iloitsi Pitkänen.

Linkki tulospalveluun