Muutos SM-viikon short trackin kilpailupaikkaan

Lahden sataman lintuinfluenssaongelma aiheuttaa muutoksia SM-viikon vesilajien ohjelmaan sekä tapahtuman lajikattaukseen. Kaupungineläinlääkärin kanssa käytyjen keskustelujen sekä lajien ja SM-viikon omien selvittelyjen tuloksena olemme yhdessä päätyneet ratkaisuun, jolla haluamme varmistaa urheilijoiden terveyden ja tapahtuman turvallisen läpiviennin.

Vallitsevan lintuinfluenssaongelman takia maratonmelonnan short track -kilpailu siirtyy kilpailtavaksi Joutjärvelle. Aikataulu pysyy samana, vain kilpailupaikka muuttuu.

– Tällainen tilanne on aina ikävä ja harmillinen. Emme halua minkäänlaista riskiä urheilijoille, joten päätös vesilajien siirtämisestä pois satamasta oli hyvin yksimielinen ja selkeä. Onneksi Lahdessa on vaihtoehtoja ja Joutjärvi soveltuu avovesiuinnille ja melonnan short trackille erittäin hyvin, kommentoi SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri.

-Lahden satama olisi ollut hieno paikka järjestää Short track, mutta urheilijoiden terveys on etusijalla, kun kilpailuja järjestetään. Hyvä ja jännittävä kilpailu on varmasti luvassa myös Joutjärvellä, sanoo Sini Rönnqvist.

SM-viikon tiedote

Lahden kaupungin tiedote

Lisätietoja:

Sini Rönnqvist, viestintä- ja seurapalvelukoordinaattori, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, sini.ronnqvist@smsl.fi., 044 727 3229

SM-viikon tuottaja Päivi Harri, paivi.harri@kokotapahtuma.fi, 045 264 2263