Naukkarinen B-finaalin viides maailmancupin päätöspäivänä

Olympiasoudun kolmannessa maailmancupissa Sveitsin Luzernissa oli odotetun kova taso MM-kilpailujen lähestyessä. Joel Naukkarinen souti miesten yksikön sunnuntain B-finaalissa viidenneksi.

– Parhaat kilpailut minulta tähän asti. Nämä oli kovatasoiset kisat, missä sai hyvän kuvan siitä, mitä olympiapaikan saavuttaminen vaatii. Jatkan samalla linjalla kuin edelliset viikot niin nuo viimeiset puuttuvat sijat tulee kyllä. Tämän tasoisissa kisoissa olen ennen ollut sijoilla 25.-30. Sijalta 11. ponnistaminen yhdeksän tai kuudenkin joukkoon ei tunnu enää mahdottomalta, kertoo Joel Naukkarinen.

– Seuraavan askeleen ottamiseen etsin myös valmentajaa. Vaikka osaajia on taustalla paljon, niin kaikki treenit olen tehnyt yksin. Näen tässä kehityskohteen ja toivottavasti mukaan löytyy motivoitunut henkilö, jonka kanssa tavoitella maailman kärkeä, jatkaa Naukkarinen.

Liiton valmennusjohdon mukaan kilpailut olivat odotetun kovatasoiset.

– Lähes kaikissa veneluokissa oli iso osanottomäärä. Tässä viimeisessä maailmancupissa maat yleensä testaavat joukkueita MM-kilpailuja varten, sanovat valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen ja maajoukkueen vastuuvalmentaja Kjell Karlsson

– Suomalaisista parhaiten onnistui Joel Naukkarinen. Joel otti näissä kisoissa ison askeleen kohti maailman kärkeä. Miesten yksikön toinen edustaja Olli-Pekka Karppinen souti alkuerässä kelpo kisan, mutta aikavertailu ei riittänyt jatkoon ja hän päätti kisat G-finaalissa. Kevyet yksiköt Kasper Hirvilampi ja Aura Forsberg soutivat nousujohteisesti parantaen kisojen ajan ja finaalisoudut lupasivat hyvää jatkoa ajatellen. Naisten yksikössä Eeva Karppisen osallistuminen oli sairastumisen vuoksi vaakalaudalla, mutta hän päätti lähteä kisaamaan ja antamaan näyttöjä tulevia kansainvälisiä kilpailuja varten. Valitettavasti kunto ei ollut täysin palautunut ja hän ei päässyt parhaaseensa, analysoivat valmentajat suomalaisten suorituksia.

Lopulliset sijoitukset

M1x Joel Naukkarinen, Takon Soutajat 11/42
M1x Olli-Pekka Karppinen, Nesteen Soutajat 39/42
LM1x Kasper Hirvilampi, Nesteen Soutajat 17/18
W1x Eeva Karppinen, Nesteen Soutajat 27/27
LW1x Aura Forsberg, Espoon Soutajat 11/12

Lisätiedot

Ilona Hiltunen, olympiasoudun valmennuspäällikkö
puh. 0400 157040

Kjell Karlsson, olympiasoudun maajoukkueen vastuuvalmentaja
puh. 040 689 6484

Kuva: Balint Czucz