Ratamelonnan junioreiden MM-kilpailut päätökseen Kalle Hippeläisen 10. sijalla

Ratamelonnan junioreiden ja U23v MM-kilpailut Italian Auronzossa päättyivät sunnuntaina pitkiin kilpailumatkoihin. Suomalaisista oli mukana Jaakko ja Kalle Hippeläinen yksiköiden 5000 metrin kilpailussa. Kilpailu sisälsi kuusi melontakierrosta ja viisi lyhyttä kanto-osuutta. Nykyisen kilpailuformaatin kanto-osuudet  tarjoavat yleisölle kovaa säpinää, murskaantuvan hiilikuidun ääniä, kompurointia, kaatumisia ja kalustorikkoja. Kanto-osuudet suoritettiin pääkatsomon edessä, joten melontayleisölle tarjottiin hauska ja tapahtumarikas kilpailu.

Kalle Hippeläinen meloi 5000 metrillä hienosti kymmenenneksi taktisesti järkevällä ja nousujohteisella suorituksella. Lähdöstä alkaen Kalle Hippeläinen oli hyvissä asemissa nousten ensimmäisellä kierroksella ensin sijalle 12 ja sitten lopulta uran parhaaseen sijoitukseen. Kilpailuun osallistui 32 melojaa.

–  Oli kyllä hyvä kisa. Kanto-osuudet olivat hauskoja ja melonta kulki tänään loistavasti. Nyt tuntuu mukavalta, sanoo Kalle Hippeläinen iloisena maaliintulon jälkeen.

Jaakko Hippeläisen kilpailu U23v-sarjassa alkoi hyvin, kun hän tuli ensimmäiseen kanto-osuuteen hyvissä asemissa viidentoista parhaan joukossa. Kanto-osuudella kajakin peräsin osui maahansa ja peräsin vääntyi. Peräsimen korjamiseen tuhraantui paljon aikaa ja sijoitus putosi. Jaakko Hippeläinen meloi maaliin sisukkaasti ja onnistui melomaan muutamia kilpailijoita kiinni.

– Lähdin itseluottamusta puhkuen rohkeasti ja järkevästi matkaan. Harmillisesti kanto-osuuden peräsinrikko pilasi kisan. Olisi ollut hyvä mahdollisuus saada urani paras MM-sijoitus, sanoo Jaakko Hippeläinen pettyneenä.

Kalle Hippeläisen kymmenes sija oli Suomen joukkueen paras saavutus Italian MM-kilpailusta.