Rata- ja maratonmelojien gaala

Rata- ja maratonmelojat kokoontuivat kilpailukauden päätösgaalaan lauantaina 21.10. Liiton rata- ja maratonjaosto järjesti gaalan Tampereella Takon Soutajien soutupaviljongissa Pyhäjärven rannassa. Gaalaan saapui yli 70 osallistujaa. Mukana oli eri-ikäisiä melojia läheisineen.

Tilaisuus aloitettiin ruokailulla, jonka jälkeen visailtiin melontaan liittyvillä Kahoot-kysymyksillä. Tietovisassa voiton vei erittäin kokenut joukkue, Hannu Kaukola, Jussi Wallin ja Ralf Salonen.

Kahvin ja kakun jälkeen päästiin illan huipennukseen eli Suomen cupin palkintojen jakoon. Rata- ja maratonjaoston puheenjohtaja Harri Sairiala aloitti palkintojen jaon menneen kauden tapahtumien muistelulla. Muistiin jääneitä asioita oli muun muassa uuden lähtölaitteiston käyttöönotto ja EMG-kisojen järjestäminen sekä EMG:n myötä mastersien lisääntynyt melontainnostus.

Palkintoja jakamassa olivat Melonta- ja Soutuliiton puheenjohtaja Minna Kantsila ja uusi toiminnanjohtaja Juho Allonen.  Palkinnoissa uutta tänä vuonna oli se, että tavarapalkintojen sijaan palkinnoiksi jaettiin lahjakortteja. Lahjakortilla saa lunastaa Craftin valikoimasta haluamansa tuotteen. Ohjeet tästä toimitetaan seuroille lähiaikoina.

Miesten yleisen sarjan voitti Jaakko Hippeläinen ja naisten yleisen sarjan Hillevi Westerback. Seurojen Cup-mestaruus meni Kangasalan melojille, toiseksi sijoittui Vanajaveden Vesikot jo kolmanneksi Pirkkamelojat.

Teksti: Marjo Puro