Ratamelojat avaavat maailmancup-kauden Unkarissa

Pitkä talviharjoituskausi on ratamelojilla takana ja maailmancupin kilpailukausi alkaa 11.-14.5. Unkarin Szegedissä. Kauden päätähtäimenä ovat elokuussa Duisburgissa kilpailtavat MM-kilpailut, joissa jaetaan ensimmäiset paikat Pariisin olympialaisiin.

Ennen maailmancupin kilpailuja maajoukkuemelojat mittasivat kilpailukuntoa kovatasoisessa Kööpenhaminan kevätkilpailussa.

-Kööpenhaminan kilpailujen perusteella kovimmassa iskussa on miesten kaksikko Eetu Kolehmainen – Jeremy Hakala kaksikon 500 metrillä. Maailmancupin kilpailuissa on lupa odottaa hyviä suorituksia ja sijoituksia, jos meno jatkuu samanlaisena, arvioi ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen kilpailukauden kynnyksellä.

-Maailmancupin kilpailut ovat myös kauden laajatasoisimmat kilpailut. Joka maasta maailmancuppeihin saa osallistua kaksi alusta per kilpailu, kun MM-kilpailuihin saa osallistua vain yksi alus per maa per kilpailu. Tämä nostaa kilpailujen tasoa merkittävästi, etenkin absoluuttisen kärjen takana, taustoittaa Pitkänen maailmancupin kilpailujen tasoa

-Eetun ja Jeremyn lisäksi mukana on Joona Mäntynen, kuka antaa näyttöjä 200 metrillä European Gameseihin. Senioreiden maajoukkueeseen on nostettu Kangasalan Melojien Niko Keskinen ja Vanajaveden Vesikkojen Jaakko Hippeläinen, ketkä pääsevät debytoimaan senioritasolla Szegedissä, sanoi Pitkänen joukkueen kokoonpanosta.

Naisten puolella kevään maailmancupeissa Suomea edustaa viime kesän 5000m MM-pronssimitalisti Sara Mihalik. Pitkään maajoukkueessa melonut Tampereen Vihurin Netta Malinen on sairastellut kevättalvella, ja tämän johdosta päättänyt jättää kevään maailmancupin kilpailut väliin ja keskittyä tuottavaan harjoitteluun Suomessa.

-Saran viime kesän suoritukset erityisesti 5000 metrillä (MM3. ja EM4.) antavat odottaa hyviä sijoituksia tänäkin kesänä ja on varmasti tuolla matkalla kärkimelojia joka kilpailussa, sanoi Pitkänen.

Tulospalvelu

Maailmancup 1 nettisivut

Miehet:

K2 500m

Eetu Kolehmainen – Jeremy Hakala

Jaakko Hippeläinen – Niko Keskinen

K1 500m

Jaakko Hippeläinen

Niko Keskinen

K1 200m

Joona Mäntynen

K1 5000m

Eetu Kolehmainen

Jaakko Hippeläinen

Naiset

K1 500m ja 5000m

Sara Mihalik