Sisäsoudun Online SM-kisoissa ennätysosanotto

Lauantaina 18.3. soudettiin 6000m ja 500m matkoilla sisäsoudun Suomen mestaruuksista virtuaalisesti. Kilpailuja oli mahdollisesta seurata myös netin välityksellä paikasta riippumatta. Suorituspaikkoja eli kisahubeja oli eri puolella Suomea 15 kpl jotka madalsivat osallistumiskynnystä erityisesti uusille soutajille

Kilpailuissa soudettiin myös ennätysmäärä SE-tuloksia. Päivän kovimmasta tuloksesta vastasi Turun Soutajien Joonas Kuivalainen kellottamalla 500m matkalla uudeksi SE-ajaksi 1:13.4. Joonas kruunasi päivänsä vielä illalla soutamalla kilpailun ulkopuolella 100m uusiksi SE-lukemiksi 13.3. Hyvällä perusteella Joonasta voidaan pitää nyt Suomen nopeimpana sisäsoutu sprintterinä. Naisten kisassa Italian Gaviratesta kilpailuun osallistunut Kouvolan Soutajien Iida Niemi yllätti voittamalla kovalla 1:34.5 ajalla. Sarjan tasosta kertoo se, että peräti viisi naista souti alle 1:40 ja heistä kolme oli kisaamassa ensimmäistä kertaa.

Vastaavasti 6000m matkalla Forssan Salaman Henry Viholainen yllätti päivän nopeimmalla SE-ajalla 20:03.6. Toiseksi nopeimman ajan souti kevyen luokan maajoukkuesoutaja NRC:n Kasper Hirvilampi joka pysäytti kellot aikaan 20:08.1, joka on kevyen luokan uusi SE. Miesten slaidi-matkaa isännöi Takon Soutajien Juho-Pekka Petäjäniemi soutaen uudeksi SE-ajaksi 20:16.8.

Junioreiden 16v sarjan ykköseksi souti Otto Viholainen molemmilla matkoilla. 6000m matkalle hänelle kirjattiin uudeksi SE-ajaksi 22:16.6.

Tuoreet 60v sarjan MM-mitalistit Keravan Urheilijoiden Ari Vihavainen ja Mikkelin Soutajien Jari Liimatta ottivat tiukasti yhteen. Tälläkin kertaa Arin loppukiri nosti hänet niukasti sarjan ykköseksi ajalla 1:23.6. Mikkelin Laura Salonen nappasi naisten 50v kevyessä molemmat matkat nimiinsä uusilla SE-ajoilla.

”Oli hienoa, että uudistettu kilpailuformaatti otettiin positiivisin mielin vastaan. Erityisesti uusien kilpailijoiden suureen määrään täytyy olla tyytyväinen. ErgRace Online älypuhelin sovellukseen perustuva formaatti koettiin helpoksi ja uskon, että tämä tulee ensi kaudella edelleen kasvattamaan suosiotaan tarjoamalla matalan kynnyksen lajiin tutustumiselle. Samalla sovelluksella pystytään hoitamaan myös hybridi-kilpailut jatkossa.”, toteaa isäntäseuran kilpailupäällikkö Pentti Soini.

Kilpailukausi jatkuu 22.4. Ergomaratonilla, joka soudetaan hybridinä.