Coastal-soudun tiedote

Kotimaan kilpailukalenteri

Coastal-soudun kotimainen kilpailukalenteri on julkaistu. 

  • 15.6. Beach Sprintin U19 SM sekä kansallinen regatta, Tampere
  • 6.7. Coastal-soudun Endurance matkojen SM kilpailut, yleinen sarja, U19 ja Masters sekä kansallinen regatta, Espoo
  • 20.7. Beach Sprintin SM kilpailut, yleinen sarja ja Masters sekä kansallinen regatta, Helsinki

Tarkemmat tiedot liiton nettisivuilta sekä kilpailujen järjestäjiltä.

Coastal-soudun huippu-urheilun asiantuntijaryhmä

Huippu-urheiluvaliokunta on nimennyt Coastal-soudun asiantuntijaryhmään valmennuspäällikkö Kjell Karlssonin lisäksi Marjaana Riskun, Kaisa Halmeen ja Marika Laaksosen. Asiantuntijaryhmän tehtäviin kuuluu huippu-urheilun valintakriteerien valmistelua sekä arvokilpailuiden urheilijavalintaesityksen laatiminen huippu-urheiluvaliokunnalle. 

Coastal-soudun kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmä

Kilpailukalenterin päivämäärien varmistuttua, myös Coastal-soudun valintajärjestelmässä olevien kilpailupäivien päivämäärät on päivitetty. Päivitetyn valintajärjestelmän löydät TÄSTÄ.

Tämän takia myös arvokilpailujen valintakriteerit muuttuvat, kilpailujen päivämäärien osalta (kriteerit 2 ja 3). Aikataulu ja näyttökilpailut “Beach Sprint Finalsiin” (13-15.9, Genova) ovat:

1) 20. – 23.6.2024 European Beach Sprint Championships, Gdansk

2) 15.6. Beach Sprint U19 SM ja 20.7. Beach Sprint SM, omaan sarjaan arvokilpailuihin tähtäävät osallistujat seedataan.

Varalla:

3) 15.6 / 20.7  Beach Sprint kansallinen regatta. Mikäli esim. tulee “Force Major” ym. este osallistua 15.6 / 20.7 oman sarjan Beach Sprint SM kilpailuihin. Kansallisen regatan lähdöissä ei ole seedausta.

European Rowing Coastal and Beach Sprint Championships 20 – 23.6.2024

20.-23.6. ovat vuorossa EM-kilpailut Beach Sprint ja Endurance matkojen maajoukkueelle sekä Endurance matkan kilpailut seurajoukkueille. SMSL valitsee edustusjoukkueen Beach Sprint sekä Endurance matkoille, mutta seurajoukkueille tarkoitettuihin Endurance kilpailuihin seurat nimeävät omat edustajansa itse. SMSL:n pitää joka tapauksessa ilmoittaa kilpailun järjestäjille kaikkien osallistujien tiedot. Tästä syystä pyydämme, että urheilijat ilmoittautuvat kilpailuun SuomiSportin kautta viimeistään 31.5. Linkki ilmoittautumiseen löytyy TÄSTÄ. Ilmoitathan ilmoittautuessasi myös mahdollisten mukanasi olevien Boat Handlerien nimet. Seurakilpailuun osallistuminen maksaa 45 €/istuin. Ilmoittautumismaksu veloitetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Seurajoukkueen Endurance matkaan voi samasta maasta osallistua viisi (5) venekuntaa per luokka. Mikäli halukkaita on enemmän kuin viisi per veneluokka, valitaan urheilijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Kilpailut ovat 100 % omakustanteiset, mutta SMSL lähettää joukkueenjohtajan kilpailupaikalle. Kaikki osallistujat, niin edustus- kuin seurajoukkueet, hoitavat siis kaikki järjestelyt (kuten kaluston varaaminen, majoitus, matkat jne.) kilpailuun liittyen itse. Seurakilpailuun osallistuminen maksaa 45 €/istuin.

Kilpailuissa joukkueenjohtajana toimii Ilona Hiltunen.

Lisätietoja kilpailun järjestäjien nettisivuilta.

Lisätietoa:

Coastal-soudun valmennuspäällikkö Kjell Karlsson, puh. 040 6896 484, kjell.karlsson@smsl.fi