Kaksikko Kolehmainen-Hakala B-finaaliin ratamelonnan EM-kisoissa

Unkarin Szegedissä käytävät ratamelonnan EM-kisat jatkuivat tänään välierillä, joissa olivat mukana kaikki kolme suomalaista.

Naisten kajakkiyksiköiden (K1) 1000 metrillä Netta Malinen teki onnistuneen ja ehjän suorituksen alkuerissä ja lähti välieriin tavoittelemaan jatkopaikkaa finaalissa. Malisen tasaisen hyvä veto riitti tänään kuitenkin vasta välieränsä kahdeksanteen sijaan, jolla ei irronnut jatkopaikkaa huomisen finaaliin.

Eetu Kolehmainen otti erittäin vahvan lähdön kajakkiyksiköiden (K1) 1000 metrin välierässä ja nousi ensimmäisten 250 metrin aikana kärkinelikköön, mutta pian hyvän alun jälkeen suomalaisen sijoitus alkoi pudota ja ero kärkeen kasvaa. Maalissa myös Kolehmainen oli kahdeksas, eikä jatka finaaleihin.

Kajakkikaksikoiden (K2) 500 metrillä Jeremy Hakala ja Eetu Kolehmainen olivat valmistautuneet tiukkaan taisteluun A-finaalipaikasta tämänpäiväisissä välierissä, jotka melottiin alkuiltapäivästä aamupäivän yksikkölähtöjen jälkeen. Kaksikko jäi kuitenkin erässään seitsemänneksi ja sai tyytyä B-finaalipaikkaan.

Valmennuspäällikkö Petteri Pitkäsen mietteet kaksikon suomalaispäivästä:

-A-finaali oli aivan realistinen tavoite. Vedossa ei varsinaisesti mikään mennyt pieleen, mutta meno oli kokonaisuudessaan vain ponnetonta, voimatonta. Miksi kaksikon suorituskyky heittelee, se on vaikea kysymys, siihen vaikuttaa niin moni yksittäinen tekijä. Heikko suoritus verrattuna siihen, mihin heidän kapasiteettinsa riittää ja mihin ihan normaalisuorituksella pitäisi päästä. Parin viikon takaisessa kilpailuharjoituksessa 500 metrin testiveto meni aikaan 1.30,4 ja tänään kutakuinkin vastaavissa olosuhteissa 1.36,9.

Kolmanteen kilpailupäivään jatkaa suomalaisista siis vielä kaksikko Hakala-Kolehmainen. B-finaali melotaan lauantaina aamupäivällä.