Forsberg, Kangasmäki ja Hirvilampi välieriin olympiasoudun maailmancupissa  

Tämän vuoden kolmas ja viimeinen olympiasoudun maailmancupin kisa käynnistyi tänään Puolan Poznanissa, jossa kuusihenkisellä suomalaisjoukkueella oli avauspäivänä ohjelmassaan alku- ja keräilyeriä.

Naisten kevyiden yksiköiden alkuerissä nähtiin ensimmäisiin maailmancupin kilpailuihinsa valmistautunut Vilma Kangasmäki sekä jo pitkän soutu-uran tehnyt Aura Forsberg.

Forsberg eteni helpolla suorituksella huomisiin välieriin:

-Lähdin soutamaan normaalia kisaa, mutta kun huomasin noin puolessa välissä, että välieräpaikka olisi tulossa, niin loppu meni sitten varmistellessa. Itse yllätyin, että jatkopaikka tuli näinkin helpolla, lähdin kisaamaan sillä periaatteella, että välieräpaikasta taistellaan, hän kommentoi.

Myös Kangasmäki onnistui keräilyerien kautta lunastamaan avauskilpailussaan paikan huomenna soudettaviin välieriin.

Miesten yksiköissä perjantain alkueriin starttasi Olli-Pekka Karppinen, joka sai alkuerän jälkeen lähteä hakemaan paikkaa jatkoon keräilyerien kautta. Iltapäivän suoritus ei tänään kuitenkaan riittänyt D-finaalia pidemmälle.

Miesten kevyissä yksiköissä suomalaisväriä edusti Kasper Hirvilampi, joka jatkaa keräilyerien jälkeen huomiseen B-finaaliin:

-Soudussa näkyy kovien kisojen puute, mutta siksi täällä ollaan. Startissa häviän luokattoman paljon, ensimmäisellä sadalla metrillä 2-3 sekuntia ja 500 metrin jälkeen eroa on 3 sekuntia, mutta matkavauhdillani ajan tämän kiinni keskitonnilla. Tuo on liikaa ”ilmaista”, mitä annan nyt muille. Iltapäivällä loppuun en saanut haluamaani kiriä. Tuntui selvästi, että kovien kisojen puute näkyy. Huomenna on hyvää kisaa tarjolla ja päivä tarjosi sitä, miksi tänne tultiin matkalla kohti pääkisoja syksyllä. Tiedostetaan puutteet ja lähdetään kehittämään alkaen huomenna, analysoi Hirvilampi.

Miesten kaksikoissa Juho-Pekka Petäjäniemellä ja Jukka-Pekka Kaupilla oli takanaan hyvin onnistunut harjoittelujakso, jonka myötä odotukset kisan alla olivat optimistiset. Taso kilpailussa oli erittäin kova, eikä kaksikon suoritus tänään riittänyt alkuerissä eikä keräilyerissäkään kovimpien maiden tasolle, joten he soutavat huomenna C-finaalissa.

Kilpailut jatkuvat lauantaina 15. kesäkuuta. Aikataulut, lähtölistat ja tulospalvelu löytyvät World Rowingin sivuilta: https://worldrowing.com/event/2024-world-rowing-cup-iii/