Ratamelonnan EM-kisat päättyivät suomalaisten osalta kajakkikaksikoiden B-finaaliin 

Ratamelonnan Euroopan mestaruuskilpailuissa nähtiin tänään suomalaisväriä kajakkikaksikoiden (K2) 500 metrillä, jossa Jeremy Hakala ja Eetu Kolehmainen meloivat B-finaalissa jaetulle 4. sijalle sijoittuen lopputuloksissa kolmanneksitoista.
Kaksikko oli lähtenyt kisoihin realistisena tavoitteenaan A-finaalipaikka, joten latautuminen taisteluun tätä heikommista sijoituksista ei ollut henkisesti helppoa.

Kolehmainen kommentoi päättyneitä kilpailuja:

-On ollut kaksikon osalta suhteellisen vaikea kausi, ei olla saatu toivottua tulosta. Fiilikset on vähän kaksijakoiset, kun ei ole tullut sellaisia nappionnistumisia tänä kautena. Kaukajärvellä oli vielä tosi hyvä veto kisoihin valmistautuessa, mutta nyt kisoissa ei päästy toivottuun vauhtiin. B-finaali oli kuitenkin huomattavasti parempi kuin eilen, ja saatiin sentään kauden paras kilpailuveto. Kahden viikon päästä sitten junnujen (U23) EM-kisoihin.

Valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen arvioi suomalaisten osalta päättyneitä EM-kilpailuja ja kulunutta kautta kokonaisuutena:

-Tuloksellisesti melonta meni tänään niin hyvin kuin olla voi verrattuna edelliseen päivään, jaettu neljäs sija B-finaalissa oli iloinen yllätys. Eetulle tämä kolmastoista sija oli myös tähän mennessä paras sijoitus EM-kisoissa. Tänään melottiin vastatuuleen, joka hyödytti Eetua ja Jeremyä niin, että he pystyivät nostamaan sijoituksiaan loppumatkalla. Aamun melonnan myötä on nyt helpottunut tunne, että saatiin edes yksi kohtuullisen hyvä veto tehtyä. Kevään seniorien leiritys- ja kilpailurupeama loppui näihin kilpailuihin. Jäätiin kyllä todella kauas siitä, mikä oli tavoitteena ja mihin olisi pitänyt pystyä, etenkin olympiakarsinnoissa. Niiden jälkeen oli vielä ajatus, että kohti EM-kisoja kuitenkin alkaisi kulkemaan, summaa Pitkänen.

-Eetu oli eilen todella maansa myynyt. Talvella hän oli todella hyvässä vedossa ja sen myötä odotukset kevään kilpailuihin perustellusti todella korkealla, mutta loppukevään aikana on ollut haasteita ja turhautumistakin, kun ei ole kulkenut kuitenkaan toivotulla tavalla. Eetulla nyt vielä edessä U23 EM-kilpailut Slovakian Bratislavassa reilun viikon päästä, joten niitä ajatellen todella hyvä, että tuli kuitenkin kohtalainen veto kaksikolla näiden kilpailujen päätteeksi. Jeremyn osalta kansainvälisten kisojen rupeama päättyi tältä kaudelta tähän kisaan, eikä kausi ole mennyt tietysti hänenkään osalta lainkaan odotusten mukaisesti. Netta puolestaan veti oman tämän hetken tasonsa mukaisesti täällä, mutta aikaeroa kärkeen on kyllä aika reilusti. Pitäisi saada vähintään viisi sekuntia pois ajasta, jotta MM-kilpailuissa olisi edellytykset kamppailla A-finaalipaikasta, joten nyt harkitaan tarkkaan mahdollista lähtöä elokuun Samarkandin MM-kisoihin, joissa melotaan ei olympialaisissa melottavia matkoja, Pitkänen jatkaa.

Suomalaisten loppusijoitukset tämän vuoden EM-kilpailuissa olivat:

Kolehmainen-Hakala 13. kajakkikaksikoiden (K2) 500 metrillä
Netta Malinen 14. kajakkiyksiköiden (K1) 1000 metrillä
Eetu Kolehmainen 20. kajakkiyksiköiden (K1) 1000 metrillä