Kolme suomalaista B-finaaleissa olympiasoudun maailmancupissa  

Olympiasoudun kolmannen maailmancupin toisena kisapäivänä nähtiin suomalaisista vesillä kevyissä yksiköissä Vilma Kangasmäki, Aura Forsberg ja Kasper Hirvilampi. Kilpailu kartutti kaikille arvokasta kokemusta kansainvälisistä kisoista.

Kangasmäki ja Forsberg soutivat tänään semifinaalien jälkeen B-finaalissa. Kangasmäki sijoittui B-finaalin neljänneksi ja Forsberg viidenneksi. Lopulliset sijoitukset kilpailussa olivat näin ollen Kangasmäellä kymmenes sija ja Forsbergillä yhdestoista.

Forsberg koki, ettei ehtinyt palautua riittävästi semifinaalin ja B-finaalin välissä, ”eikä ollut ihan oma päivä tänään”. Kangasmäki oli sen sijaan päivästä ilahtunut:

-Tänään kisattiin aamulla semifinaali kovassa vastatuulessa, ja tie vei B-finaaliin, joka soudettiin jo kaksi tuntia semifinaalin jälkeen. Sain B-finaalissa erittäin hyvän tuntuman heti startissa ja pystyin pitämään hyvän tekniikan koko kisan ajan. Käytiin hyvää taistelua Paraguayn ja Auran (Forsberg) kanssa läpi kilpailun. Pääsin heidän edelle ja lunastin neljännen sijan B-finaalissa. Olen todella tyytyväinen hyvistä onnistumisista ensimmäisessä maailmancupin kilpailussa.

Myös Kasper Hirvilampi souti tänään miesten kevyiden yksiköiden B-finaalissa. Hän jäi vielä selvästi kokeneempien kilpakumppanien vauhdista ja sijoittui B-finaalin viidenneksi, lopputuloksissa Hirvilammen sijoitus oli yhdestoista:

-Ei ollut tänään minun päiväni, en saanut soutua kasaan tänään, kuten aiempina päivinä ja kotona treeneissä. En laita kelin piikkiin mitään, vaikka keli oli haastava. Mies ei vain ollut tänään riittävän hyvä. Onneksi ongelmat ovat tiedossa, miksi näin kävi tänään. Kovien kisojen kautta kohti päätavoitetta MM-Kanadaa!

Miesten kaksikoissa Juho-Pekka Petäjäniemi ja Jukka-Pekka Kauppi soutivat C-finaalissa ja sijoittuivat lopputuloksissa neljänneksitoista. Petäjäniemi arvioi päivän vetoa:

-Tänään C-finaalissa taisteltiin tiukasti Kiinan kanssa voitosta. Kisa oli tiukka ja keli haastava, mutta pystyimme soutamaan puhtaasti koko matkan ja johdimme puoleenväliin saakka. Kolmannella 500 metrin osuudella Kiina meni hiukan edelle. Aivan lopussa saimme vielä irtoamaan hurjan kiihdytyksen, mutta emme aivan päässeet enää ohi. Todella hyvä ja jännittävä kisasuoritus!

Valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen arvioi suomalaisten kokonaissuoritusta kisoissa:

-Tänään oli tiiviissä aikataulussa jänniä suomalaisfinaaleja seurattavana. Olli-Pekka aloitti suomalaisten finaalit pirteästi voittamalla D-finaalin. Kaksikko Juho-Pekka ja Jukka-Pekka kävivät C-finaalissaan tosi kovaa kisaa kiinalaisten kanssa, mutta joutuivat lopussa taipumaan alle puolen sekunnin erolla. Aura ja Vilma kävivät B-finaalissa hyvää kisaa sijoituksista. Vilma souti rohkealla soudulla B-finaalin neljänneksi ja Aura tiukan kamppailun jälkeen viidenneksi. Kasperilla oli tänään haasteita saada ehjä kisaveto. Kasperin kohdalla lähdettiin eilisen jälkeen muuttamaan starttia, joka olikin parempi, mutta rytmi katosi. Poznan tarjosi jälleen hienot kilpailut ja kaikille lisää kokemusta ja oppia. Osalla soutajista kansainvälinen kilpailukausi loppui tähän, kun osalla taas pääkisat ovat vasta tulossa. Kaikilla seuraava kisa on kuitenkin SM-kisat Tampereella kesäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Kilpailut päättyvät sunnuntaina 16. kesäkuuta, jolloin suomalaisia ei enää tällä kertaa nähdä vesillä.

Suomalaisten sijoitukset:
• LW1x Aura Forsberg 11.
• LW1x Vilma Kangasmäki 10.
• M1x Olli-Pekka Karppinen 19.
• LM1x Kasper Hirvilampi 11.
• M2x Juho-Pekka Petäjäniemi – Jukka-Pekka Kauppi 14.