Koskimelonnan Superviikonloppu oli kahden kauppa

Koskimelonnan superviikonloppu Kymijoella täytti varmasti kaikkien odotukset! Sää oli kilpailuille suotuisa, Hirvikosken aalto toimi niin kuin yleensä vuoden aikaan sopii, ja koskicrossin rata Langinkoskella sai runsaat kiitokset kilpailijoilta.

Freestyle Lauantai

Lauantain freestylekilpailu osoitti, että viimeisellä junnuvuodellaan oleva Onni Eronen paukuttaa kausi toisensa jälkeen kovempia pisteitä. Onni oli ansaitusti miesten kisan kolmas. Kisakonkarit Visa Rahkola ja Tuomas Kaukola kuitenkin omalla tasaisella suorituksellaan pitivät haastajan takanaan. Visa voittoon alkurien ja finaalin parhailla pisteillä, Tuomas hyvä kakkonen.

Naisten kilpailussa Anni Mykkänen kantoi ennakkosuosikin viittaa, mutta Marjaana Terni ei antanut sen häiritä, vaan nokitti alkuerien kakkossijan kilpailun ykköseksi. Kolmannen sijan vei vielä junnuissakin melova Taru Terni. Junnuista taasen Taru nappasi itselleen voiton.

Koskicrossi Sunnuntai

Langinkosken koskicrossi laskettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Hienoa nähdä, että ensimmäisen kerran huuma ei ole mennyt ohi, vaan nytkin osallistujia oli runsaasti. Iso käsi myös järjestävälle tiimille, sillä kilpailurata sai kaikilta kiitosta ja järjestelyt onnistuivat upeasti.

Koskicrossin neljän hengen ryhmissä kilpaileminen tuo omaa yllätyksellisyyttä kilpailuun, joka on lajin ehdoton suola. Protestiltakaan ei tällä kertaa vältytty, joka sekin on osa kilpailua – yksi välierien lähdöistä otettiin uusiksi Onni Erosen takerrellessa lähtököyden kanssa ilman omaa syytä.

Miesten finaalissa nähtiin dramatiikkaa kun Leo Janka ja Onni Eronen kirjasivat itselleen hylkäyksen porttina toimineen puun kiertämisestä väärin, ja siten molemmat olivat ulkona kärkikamppailusta. Aikalaskussa Visa Rahkola viihdytti katsomoa räpiköityään varsin helpossa paikassa, mutta useamman kierroksen kisassa osaaminen on valttia ja niinpä Visa Rahkola kruunasi itsensä superviikonlopun tuplavoittajaksi, perässään hyvä kilpailukumppani launtailta, eli Tuomas Kaukola.

Freestylemelonnan tulokset:

Miehet kilpasarja
1. Visa Rahkola, Tuus-Melojat
2. Tuomas Kaukola, Kyröjoen koskihäjyt
3. Onni Eronen, Melan Vilauttajat

Naiset kilpasarja
1. Marjaana Terni, Pyhtään Melojat
2. Anni Mykkänen, Kallan Melojat
3. Taru Terni, Pyhtään Melojat

Junioritytöt kilpasarja
1. Taru Terni, Pyhtään Melojat 
2. Anne Pantsar, Tuus-Melojat
3. Nea Rautio, Kohina -koskimelonta 

Harrastesarja
1. Kai Heltola, Lieksan Melojat
2. Atte Lähteenmäki, Tampereen Vihuri
3. Tuomo Rautio, Kohina -koskimelonta 

Koskicrossin tulokset:

Naiset WX1
1. Tuuli Terni, Pyhtään Melojat
2. Peppi Toivonen, Kohina -koskimelonta
3. Marjaana Terni, Pyhtään Melojat

Miehet MX1
1. Visa Rahkola, Tuus-Melojat
2. Tuomas Kaukola, Kyröjoen koskihäjyt
3. Leo Janka, Tampereen Vihuri

Naiset WX18
1. Taru Terni, Pyhtään Melojat
2. Nea Rautio, Kohina -koskimelonta

Miehet MX45
1. Ville Eronen, Melanvilauttajat
2. Kari Nykänen, Tuus-Melojat
3. Vesa Ryhänen, Tuus-Melojat

Teksti ja kuvat: Kari Nykänen