Malinen B-finaaliin maailmancup-avauksessa

Netta Malinen eteni B-finaaliin, kun ratamelonnan maailmancup käynnistyi Szegedissä. Malinen oli kajakkiyksiköiden 1000 metrillä alkueränsä neljäs ja välieränsä seitsemäs. B-finaali melotaan lauantaina.

–  Alkuerässä ei lähtenyt kulkemaan niin pirteästi, että olisi tuntunut fiksulta yrittää saada suoraa finaalipaikkaa siitä, joten alkuerän vedin hieman käsijarru päällä välierän ollessa vain 1,5 tunnin päästä. Välierässä jaksoi taistella kohtalaisen hyvin loppuun asti, Malinen sanoi.

Malinen oli kilpailupäivänsä päätteeksi hyvillä mielin.

 –  Vaikka A-finaalipaikka jäikin saamatta, niin olen ihan tyytyväinen suoritukseen. Huominen B-finaali tulee olemaan hyvin tasainen kilpailu, ja lähden taistelemaan kärkipään sijoituksista siinä.

Miesten kajakkikaksikoiden 500 metrillä mukana oli kaksi suomalaiskaksikkoa. Kalle Hippeläinen ja Niko Keskinen olivat alkuerässään sijalla seitsemän, Eetu Kolehmainen ja Jeremy Hakala vastaavasti erässään sijalla kahdeksan.

Kumpikaan suomalaiskaksikoista ei selvinnyt välieriin.

Hippeläiselle maailmancup-kilpailu oli uran ensimmäinen, ja siitä saatu kaksikkokokemus tärkeää. Hänen ja Keskisen tähtäin on vielä U23-sarjan arvokisoissa.

– Olin aika realistinen välieräpaikan suhteen, kun erässä oli kyseisen matkan maailmanmestaria, olympiakarsinnan voittajia ja maailmanennätyksen haltijoita. Tietysti luottavaisin fiiliksin linjaan ja uskoin, että onnistuneella vedolla välierä- ja samalla myös varma finaalipaikka täysin saavutettavissa. Veto oli täysin onnistunut eli sinänsä vaikea olla pettynyt kun pystyi ulosmittaamaan miehistä kaiken mitä oli annettavaa ilman ihmeellisempiä epäonnistumisia. Lähdettiin todella rohkeasti liikkeelle kuten oltiin suunniteltu, koska jos kyseisellä matkalla jää alussa jalkoihin, ei sieltä enää ole myöskään nousemista varsinkaan myötätuuleen tai tyyneen keliin, Hippeläinen sanoi.

– Ehkä pieni heikkous suorituksessa oli arpaonni radan suhteen, sillä olympiakarsinnan voittanut kaksikko oli vieressä. Vaikka puolivälissä oltiinkin hyvissä asemissa, oli siinä vaiheessa kuitenkin jo rohkean alun jälkeen kuormitusta. Siinä vauhdin hidastuessa jouduttiin olympiakarsinnan voittaneen (Puolan) miehistön aaltoihin. Tästä johtuen loppuun tuli hieman vielä rajumpi hyytyminen. Toisen puolen radalla olisi ehkä ollut mahdollista saavuttaa yksi sija ja päästä aikavertailuun, mutta muiden erien kovien aikojen jälkeen tällä ei olisi välierää paikkaa saavutettu. Ehkäpä turhaa jossittelua, Hippeläinen pohti.