Kolehmaisen hyvä taistelu ei riittänyt finaalipaikkaan, Malisella kommelluksia lähdössä

Ratamelonnan olympiakarsintojen toisena päivänä Szegedissä kilpailivat suomalaisista Eetu Kolehmainen kajakkiyksiköiden 1000 metrillä ja Netta Malinen kajakkiyksiköiden 500 metrillä.

Suomalaisista kumpikaan ei selviytynyt finaaliin. Kolehmainen taisteli lähimmäksi, sillä hän oli välierässään neljäs, kun kolme parasta eteni finaaliin. Alkuerässään Kolehmainen oli kuudes.

– Veto oli oikeastaan ihan ok. Ei siinä ollut muuta kuin että vikalla satkulla loppui puhti käytännössä kokonaan, Kolehmainen sanoi välierästään.

Netta Malinen jäi välierässään kahdeksanneksi, alkuerässään hän oli viides. Malisella oli kommelluksia jo ennen kuin hän pääsi välierässään matkaan.

– Välierän lähdössä tuli vähän ylimääräistä hässäkkää. Ihan viime hetkellä juuri kun oltiin menossa lähtötelineisiin, minun ja viereisen melojan piti vielä vaihtaa rataa, kun radoissa oli epäselvyyttä. Siinä meni telineeseen meno itsellä vaikeaksi, kun piti mennä linjaan sivuttainmelonnalla, enkä päässyt hyvään asentoon telineessä. Tällä kelillä olisi pitänyt ottaa suosiolla hieman taaksepäin ja lähestyä telinettä kohtisuoraan, kuten yleensä. Jäin lähdössä niin paljon, ettei kisassa ollut enää mitään tehtävissä, Malinen sanoi.

Välierä oli tiukka, joten finaalipaikasta taistelu olisi ehdottomasti vaatinut onnistunutta lähtöä.

– Kisan jälkeen oli kyllä hämmentynyt olo, että miten näin voi edes käydä, ja totta kai harmitti tosi paljon. Aamun alkueräveto tuntui ihan hyvältä melonnallisesti, ja lähdin ihan luottavaisin mielin välierävetoon. Oli sellainen olo, että onnistuneella vedolla finaalipaikka olisi ollut saatavissa. Mutta tällä kertaa näin, ja huomenna jatkuu maailmancupin merkeissä, Malinen sanoi.

Ratamelojat jatkavat kilpailujaan Szegedissä loppuviikon, sillä kauden ensimmäinen maailmancup käynnistyy perjantaina.

10.-12.5. Szegedissä melottavaan ensimmäiseen maailmancupin osakilpailuun on valittu:

  • Eetu Kolehmainen K2 500 m & K1 1000 m
  • Jeremy Hakala K2 500 m & K1 200 m
  • Joona Mäntynen K1 200 m
  • Kalle Hippeläinen K2 500 m
  • Niko Keskinen K2 500 m
  • Netta Malinen K1 1000 m & K1 500 m