Suomalaiskaksikko jäi finaalista olympiakarsinnassa

Jeremy Hakala ja Eetu Kolehmainen eivät onnistuneet ratamelonnan olympiakarsinnoissa Szegedissä. Suomalaiset eivät selvinneet finaaliin kajakkikaksikoiden 500 metrillä, josta jaossa oli olympiapaikka finaalin voittajalle.

Kolehmainen-Hakala oli alkueränsä kuudes ajalla 1.34,33. Se jäi 4,96 sekuntia suoran finaalipaikan vieneen ranskalaiskaksikon Guillaume Burgerin ja Maxime Beaumontin ajasta. Välierässään suomalaiskaksikko oli seitsemäs (1.32,54), kun finaaliin eteni molemmista eristä kolme parasta.

Suomalaiset eivät yltäneet toivottuun vauhtiin kummassakaan vedossa.

– Oli täysin puhditonta menoa tänään. Ajatuksena oli alkuerästä lähteä tavoittelemaan finaalipaikkaa. Totta kai hyvin olisi saanut onnistua, että se olisi ollut mahdollista, mutta kapasiteetti huomioiden ei se mikään utopia ollut. Alkuerä oli todella flegmaattista, välierään pystyivät vähän petraamaan. Ei se paljon ilahduta, kun välierän melomisen taso oli 2 –3 sekkaa alle sen mihin kaikella järjellä heillä pitäisi olla kapasiteettia, valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen harmitteli päivän menoa.

Eetu Kolehmainen jatkaa olympiakarsintoja torstaina kajakkiyksiköiden 1000 metrillä. Suomalaisista torstaina kilpailee myös Netta Malinen, jolla ohjelmassa on kajakkiyksiköiden 500 metriä.

Tulokset