Naukkarinen ja Kainlauri Euroopan olympiakarsintaregatassa, Karppinen EM-kisoissa

Suomen olympiasoutajilla on edessään mielenkiintoinen loppuviikko, sillä Unkarin Szegedissä kilpaillaan Euroopan olympiakarsinnat ja EM-kilpailut. Olympiakarsinnoissa kilpailevat suomalaisista miesten yksikössä Joel Naukkarinen ja naisten yksikössä Maiju Kainlauri. EM-kilpailuissa Suomen edustajana on yksikössä kilpaileva Olli-Pekka Karppinen.

Olli-Pekka Karppisen kevääseen on mahtunut sekä hyviä että huonompiakin hetkiä. Karppinen souti maailmancupia edeltäneissä Piedilucon kilpailuissa ensimmäistä kertaa 2000 metriä alle 7 minuuttiin. Maailmancupin alla haasteita tuli kyynärvarren kanssa.

– Kisojen aikana se meni vaan pahemmaksi ja äityi kovaksi tulehdukseksi. Jälkiviisaana voi todeta, että olisi pitänyt jättää kisat soutamatta. Maailmancupista asti on ollut tavoitteena vain saada käsi kivuttomaksi ja mies kuntoon EM-kisoihin. Paljon olen istunut pyörän päällä ja vähemmän soutuveneessä, Karppinen sanoo.

Hänen ensisijainen EM-tavoitteensa onkin soutaa kivuttomasti.

– Voin sanoa sataprosenttisella varmuudella, että jos käsi kestää, paatti kulkee. Sijoitus 12 parhaan joukossa voi olla mahdollinen, jos kaikki onnistuu ja vältyn vastoinkäymisiltä. Vastassa on paljon olympiapaikan maalleen jo lunastaneita urheilijoita, joten tason voi odottaa olevan todella korkealla, Karppinen sanoi.

Kilpailut alkavat torstaiaamuna, jolloin soudetaan ensin Euroopan olympiakarsintojen osalta alkuerät. EM-kisojen alkuerät ovat vuorossa hieman myöhemmin päivällä.

Aikataulu