Rahkola ja Vuorenpää jatkoon freestylemelonnan maailman cupeissa

Freestylemelonnan maailman cupit käynnistettiin tänään Plattlingin Isar-joessa. Ensimmäisenä kilpailupäivänä suomalaisväriä nähtiin miesten ja naisten alkuerissä. 

Visa Rahkola selvitti tiensä vakuuttavin ottein seuraavalle kierrokselle. Rahkolan sijoitus alkuerien jälkeen oli yhdeksäs, kun kaksikymmentä parasta jatkavat neljännesvälierissä. Miesten alkuerien voitto meni Puolan Tomasz Chaplickille ja isoin yksittäinen kisasuoritus Irlannin David Mccluren nimiin. 

”Mukavaahan se on aina kun pääsee melomaan kilpaa hyvässä seurassa. Alkuerissä on aina pientä ekstra jännitystä kun käytössä on vain kaksi suoritusta ja molemmat merkitsee. Eka runi oli kohtuullinen ja sen turvin jatkopaikka oli jo hyvin varma. Tokassa runissa varmistelin pari liikettä. Rytmi vähän hukkui siinä, mutta tärkeintä on, että jatkopaikka varmistui ongelmitta. Lähdetään tekemään tästä nousujohteista kisaa.” Kommentoi Rahkola.

Naisten alkuerissä Iia Vuorenpää selvitti niin ikään tiensä hienosti seuraavalle kierrokselle sijoittuen 18. Naisten alkuerien voiton nappasi odotetusti Iso-Britannian Ottilie Robinson-Shaw. 

”Tää tuntuu jo voitolta. Mutta parannettavaakin vielä löytyy.” Iloitsi Vuorenpää alkuerä suoritustensa jälkeen.

Maanantaina vesillä nähdään kaikki suomalaiset. Iia Vuorenpää aloittaa kisapäivän naisten neljännesvälierillä klo 10.45. Miesten neljännesvälierissä Rahkola klo 15.05. Neljännesvälieristä finaaliin etenee kymmenen parasta.

Myös juniorit pääsevät huomenna avaamaan kilpailu-urakkansa. Onni Eronen juniori miesten alkuerissä klo 17.45 ja Anne Pantsar juniori naisten alkuerissä klo 18.38. Juniorisarjoissa alkueristä semifinaaleihin etenee kymmenen parasta.

”Treenien perusteella on hyvä fiilis lähteä kisaan ja odotan tiukkaa kilpailua top viiden osalta, vaikka kilpailutilanteessa on aina omat sattumuksensa.” Kommentoi Eronen.

Kaikki edellä mainitut kellon ajat Suomen aikaa. Kilpailut katsovissa  YouTube.com/@PlanetCanoe, (maksullinen katseluoikeus).

Lisätietoja:

Freestylemelonnan lajipäällikkö Jyri Hämäläinen p. 040 5481 663 jyri.hamalainen@yahoo.com 

Kuva: Anne Pantsar
Teksti: Visa Rahkola