Ratamelonnan EM-kilpailut käynnistyvät – suomalaiset hyvässä vireessä kohti Unkaria

Ratamelonnan Euroopan mestaruuskilpailut käydään 13.-16.6.2024 Unkarin Szegedissä.

Suomalaisista on lähtenyt matkaan kohti Unkaria kolmihenkinen joukkue, joka viettää Szegedissä kaksi valmistavaa päivää ennen ensimmäistä kilpailupäivää. Kisapaikka on joukkueelle tuttu ja mieluisa, stadion ja kisajärjestelyt ovat tunnetusti huipputasoisia.

Naisten kajakkiyksiköissä (K1) kilpailee Netta Malinen, joka tavoittelee 1000 metrillä tämän kauden parhaita vetojaan. Onnistuessaan hänellä on mahdollisuuksia aina A-finaaliin saakka.

Kisojen osalta korkeimmat suomalaisodotukset kohdistuvat Jeremy Hakalaan ja Eetu Kolehmaiseen miesten kajakkikaksikoiden (K2) 500 metrillä:

– Kevään olympiakarsinnat sekä myös ensimmäinen maailmancupin kilpailu menivät kaksikolta harmittavasti todella surkeasti, mutta nyt viime viikkojen harjoitukset ja testivedot ovat menneet erittäin hyvin, joten kaikki saumat hyville kilpailusuorituksille pitäisi olla olemassa, valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen kertoo.

Päälajinsa eli kajakkikaksikoiden lisäksi Jeremy Hakala kilpailee yksikköjen (K1) 200 metrillä, Eetu Kolehmaisen sivulajina on puolestaan kajakkiyksikköjen (K1) 1000 metriä.

Kaksikko Hakala-Kolehmainen on asettanut tavoitteekseen paikan A-finaalissa.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään kisaan. Pari viikkoa sitten vedetty kilpailuharjoitusveto antoi merkkejä, että nyt on palattu aiempaan, hyvään tasoon. On saatu kaksikossa nyt yhteispeli toimimaan paremmin ja rentoutta siihen. On löydetty se melonta, jolla aiemmin on onnistuttu, se antoi varmuutta ja itseluottamusta, kuvailee Jeremy Hakala tunnelmia ennen kisoja.

– Kaksikoissakin tulee olemaan kova taso. On kiva päästä kisaamaan Euroopan parhaita vastaan, kaikille Euroopassa tämä on kauden pääkisa, Hakala jatkaa.

Lähtölistat sekä tulospalvelu kilpailuista löytyvät tästä linkistä: https://ech.szeged2024.com