Olympiasoudun kolmanteen maailmancup-kilpailuun kuusihenkinen suomalaisedustus 

Vuoden 2024 kolmas ja samalla kuluvan vuoden viimeinen olympiasoudun maailmancupin osakilpailu käydään Puolan Poznanissa 14.-16. kesäkuuta. Kilpailuista on tulossa hyvätasoiset; osallistuvia maita on mukana maailmancup-kisoihin nähden totuttu määrä lähestyvistä Pariisin olympialaisista huolimatta.

Suomea edustaa kilpailussa kuuden hengen joukkue. Vilma Kangasmäki ja Aura Forsberg kilpailevat naisten kevyissä yksiköissä, miesten sarjoissa Suomen edustajia on sekä yksiköissä että kaksikoissa:
• LW1x Aura Forsberg
• LW1x Vilma Kangasmäki
• M1x Olli-Pekka Karppinen
• LM1x Kasper Hirvilampi
• M2x Juho-Pekka Petäjäniemi – Jukka-Pekka Kauppi

-Kisoihin matkataan hyvin tunnelmin ja kohtalaisen isolla joukkueella. Kaikilla urheilijoilla on mennyt valmistautuminen hyvin. Vilma ja Kasper kävivät hakemassa kisatuntumaa Lappeenrannan Kanavasoudusta, kun heillä ei ollut vielä kisoja alla. Aura, Olli-Pekka ja kaksikko Juho-Pekka ja Jukka-Pekka ovat puolestaan jo kilpailleet kansainvälisissä mittelöissä aiemmin keväällä, kertoo olympiasoudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

Ensimmäisiin aikuisten arvokisoihinsa valmistautuva Vilma Kangasmäki odottaa innolla tulevia kisoja:

-Kyseessä on tosiaan mun ensimmäiset aikuisten arvokisat, joten on tosi mielenkiintoista nähdä, millainen tasoero on nuorten kilpailuihin verrattuna. Ensimmäinen maailmancup tietenkin jännittää vähän, mutta fiilikset on enemmän innostuneet enkä malta odottaa, että pääsen kisapaikalle fiilistelemään. Lähden kisoihin nauttimaan ja antamaan kaikkeni.

Myös Kasper Hirvilampi kuvailee tunnelmiaan luottavaisiksi ja innostuneiksi ennen koitoksia:

-Odotan innolla kansainvälisen kauden alkua. Kauteni on vasta alkamassa, joten vauhti kansainvälisessä vertailussa on vielä kysymysmerkki, vaikka muutama kisa on saatu alle. Kontrollitreenit ja testivedot ovat menneet ok ja ihan luottavaisin mielin lähdetään tekemään suoritusta perjantaina. Erä kerrallaan edetään, kovaa ajoa on tarjolla ja on keskityttävä hetkeen.

Perjantaina 14. kesäkuuta aamupäivän aikana soudetaan kaikkien lajien alkuerät, samana iltapäivällä keräilyerät. Lisätietoa Poznanin maailmancupin kilpailusta World Rowingin sivuilta: https://worldrowing.com/event/2024-world-rowing-cup-iii/