Suomalaiset välieriin ratamelonnan EM-kisojen avauspäivän jälkeen   

Ratamelonnan Euroopan mestaruuskilpailut käynnistyivät tänään Unkarin Szegedissä suomalaisittain positiivisissa merkeissä.

Ensimmäisenä vauhtiin pääsi Netta Malinen, joka meloi tasaisella vedolla naisten kajakkiyksiköiden (K1) 1000 metrillä alkuerien kymmenenneksi nopeimman ajan sijoittuen oman eränsä kuudenneksi. Alkueristä kolme parasta eteni suoraan A-finaaliin, sijat 4-7 jatkavat taistelua A-finaalipaikasta perjantain välierissä.

-Alkueräveto sujui aika pitkälti odotusten mukaisesti. Oli etukäteen tiedossa, että viereisten ratojen melojat ottavat todennäköisesti suoraan A-finaalipaikat, ja sen mukaan lähdin jakamaan vauhtiani. Yritin pitää itseni kisan alkupuolella hieman enemmän limiitillä, jotta viereisten melojien aallot tulisivat mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa kisaa, ja loppuun ei jäänyt niin hyvin voimia kuin yleensä. Välierässä kilpailijoiden välillä ei ole kovin suuria eroja alkuerien aikojen perusteella, joten on helpompi pystyä vetämään vielä rennommin omaa melontaa. Kisasta tulee tiukka ja lähden siihen hyvillä mielin, kertoo Malinen.

Eetu Kolehmainen ja Jeremy Hakala urakoivat avauspäivänä kahteen otteeseen: sivulajeissaan yksiköissä sekä myöhemmin päämatkallaan kajakkikaksikoiden (K2) 500 metrillä, jossa parivaljakko oli asettanut tavoitteekseen A-finaalin.

Aamupäivän alkuerissä lähtölinjalle asettui ensin Kolehmainen, joka sijoittui kajakkiyksiköiden (K1) 1000 metrin alkuerässään viidenneksi ja lunasti vedollaan paikan huomisiin välieriin.

Tämän jälkeen starttasi Hakala oman sivulajinsa kajakkiyksiköiden (K1) 200 metrin pikamatkalle onnistuneesti, mutta kiihdytys maksimivauhtiin ei tänään riittänyt jatkopaikkaan, sijoitus jäi alkuerän yhdeksänneksi.

Päälajissaan kajakkikaksikoiden 500 metrillä Hakala ja Kolehmainen sijoittuivat alkuerässään viidenneksi ja jatkavat huomisiin välieriin.

Valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen arvioi suomalaiskolmikon edesottamuksia avauspäivältä:

-Päivä meni kaiken kaikkiaan hyvin, vaikka Jeremy ei sivulajissaan 200 metrillä päässytkään sellaiseen vauhtiin, johon parhaimmillaan pystyy. Miesten kaksikon alkuerä oli tällä kertaa sellainen, että kaikki menivät jatkoon. Kun tämä oli tiedossa, teimme sellaisen päätöksen, että vedetään tänään löysästi ja säästetään kaikki paukut huomiseen. Moni muukin kaksikko veti alkuerässä puolivaloilla. Välierät tulevat varmasti olemaan todella kovia, joten sinne lähdetään antamaan kaikkensa.

Kilpailut jatkuvat kaikkien suomalaisten osalta huomenna välierillä.