Suomalaissoutajille positiivisia asioita ja tärkeää oppia Varesen maailmancupissa

Olympiasoudun maailmancupin toinen päivä Italian Varesessa toi suomalaisille sekä positiivisia asioita että tärkeää oppia kehitettävistä asioista.

Naisten yksikössä Maiju Kainlauri oli C-finaalin toinen ja miesten yksikössä Joel Naukkarinen C-finaalin neljäs.

Naukkarinen koki saaneensa C-finaalista tärkeää oppia, mutta sanoi suurimman osan matkaa kilpailun sujuneen vielä aika huonosti.

– Lämmittelyssä ja suunnilleen 1600 metriä yritin kisan aikana saada palasia kohdalleen. Kisan aikana pohdiskelin, että “soudun ei kuulu tuntua tältä” ja yritin muutella eri asioita tekniikassa. Tuntuman ohella ero muihin kertoi, että mikä toimi ja mikä ei. Sitten joku 400 metriä ennen maalia loksahti veto oikeanlaiseksi ja tuli ihan kylmät väreet kisan aikana, että näin tätä olisi kuulunut soutaa koko matka, Naukkarinen sanoo ja jatkaa:

– Se oli hetkellisesti kevään parasta soutua. Tuntui vaivattomalta, soutu rullasi ja vene liiti. Lopussa otin vielä hurmoskirin, missä ajattelin, että tyylipisteitä ei jaeta. Näissä kisoissa oli hyvä huomata, että kunto on kohdillaan ja minkään lähdön jälkeen ei oikeastaan ollut kovin väsynyt. Ratkaisevaa on saada oikeanlainen veto ja rytmi löytymään, mikä onneksi kirkastui tänään. Sen aion vakioida nyt ennen olympiakarsintaa.

Niin ikään Euroopan olympiakarsintaan seuraavaksi valmistautuva Kainlauri sai myös hyviä ajatuksia maailmancup-avauksesta:

– C-finaalin soutu oli hyvin perussoutu minulta. Kova pitää olla, jos mielii pärjätä, ja nyt tuosta perushyvästä lähdetään hiomaan sekunteja pois, Kainlauri sanoi.

Naisten kevyessä yksikössä Aura Forsberg oli osanottajien määrän vuoksi suoraan finaalina soudetussa kilpailussa neljäs.

– Hyvin sain parannettua suoritusta eilisestä, etenkin lopussa sain hyvän kirin aikaiseksi. Kokonaisuudessa oikein hyvä kisa ja minulla takana vasta kaksi viikkoa vesilläsoutua tähän kauteen, joten tästä on hyvä jatkaa kautta, Forsberg tuumi.

Olli-Pekka Karppinen oli miesten yksikössä D-finaalin neljäs.

Miesten pariairokaksikko Juho-Pekka Petäjäniemi–Jukka-Pekka Kauppi oli keräilyerässään viides ja soutaa B-finaalissa.

– Lähdimme tänään soutamaan selvästi korkeammalla tahdilla kuin eilen. Päästiinkin vähän kovempaa, mutta parannettavaa jäi huomiselle. Huomenna lähdetään kisaamaan samalla ajatuksella mutta pyritään soutamaan teknisesti tämänpäiväistä paremmin, kaksikko tuumi.

Tulokset