Verkko-oppimisalusta ja kesäajan järjestelyt

Ohjeita kouluttajille ja taitonäytön vastaanottajille                                  19.6.2024

Melonta- ja Soutuliitto on ottanut käyttöön SMSL-koulutus -verkko-oppimisalustan.  Kaikki koulutusten materiaalit löytyvät jatkossa smsl-alustalta, ohjaajakurssien kurssitehtävät palautetaan alustalle ja alustan kautta kerätään myös kurssipalautteet. Käyttöönotto tapahtuu 2024 ja 2025 aikana.

Smsl-koulutusalustalle kirjaudutaan Suomisportin kautta ja kurssien suoritukset tallentuvat automaattisesti Suomisport-tilille. Kurssialustalle tulee 2024 aikana myös ladattavat digitaaliset kurssitodistukset.

Koulutusalustaan pääsee tutustumaan kirjautumalla tälle koulutusalustan esitely-verkkokurssille:
https://www.suomisport.fi/events/f341da7c-22a3-46ca-b4d3-76022d000e94


Meloja 1 -verkkokurssi

Ensi vaiheessa SMSL-koulutusalustalle on tehty Meloja 1 -verkkokurssi. Verkkokurssi korvaa aiemman Opi melomaan -vihkosen ja muovisen Meloja 1 -kortin. Verkkokurssin käyttöönotto tapahtuu online-perehdytystilaisuudessa. Tällä hetkellä 39 seuraa ja yritystä on jo perehdytetty uuden järjestelmän käyttöön.

Meloja 1 -verkkokurssin käyttöönotto tapahtuu vähitellen 2024 ja 2025 aikana. Meloja 1 -kortteja voi edelleen tilata ja käyttää, samoin Opi melomaan -oppaita. Koulutusmateriaaleja voi tilata täältä: https://melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus-2/koulutusmateriaalien-tilauslomake/


Melontaohjaajakurssi

Melontaohjaajakurssilla käytetään SMSL-koulutusalustaa. Kouluttajalle luodaan alustalle kurssi, johon hän kutsuu kurssilaiset ja käy kuittaamassa kurssisuoritukset. Uudet ohjaajat lataavat omatoimisesti kurssitodistukset alustalta.

HUOM!
Ohjaaja-kangasmerkki ja Opi ohjaamaan kirja kuuluvat edelleen kurssin sisältöön. Muista tilata merkit ja kirjat ennakkoon: https://melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus-2/koulutusmateriaalien-tilauslomake/

Alustalla on ohjaajakurssin vastuullisuuteen liittyvää materiaalia, muilta osin ohjaajakurssin teoriasisältö siirretään verkko-oppimisalustalle 2024 ja 2025 aikana.

Opaskurssi

Melontaopaskurssilla käytetään SMSL-koulutusalustaa. Kouluttajalle luodaan alustalle kurssi, johon hän kutsuu kurssilaiset ja käy kuittaamassa kurssisuoritukset.


Opastutkinnot

Melontaopastutkinnot rekisteröidään vanhaan tapaan rekisteröintilomakkeella:
https://melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus-2/kouluttajasivu/rekisteroinnit-ja-raportit/


Meloja 2 rekisteröinnit

Meloja 2 -suoritukset rekisteröidään suoraan SMSL-koulutusalustalle. Osallistujat kirjautuvat alustalle Suomisportin kautta ja taitonäytön vastaanottaja merkitsee suoritukset alustalle. Taitonäytön suorittanut saa merkinnän Suomisport tililleen ja voi ladata koulutusalustalta digitaalisen Meloja 2 -kortin. Muovikorteista luovutaan kokonaan.


Meloja 3 rekisteröinnit

Meloja 3 rekisteröinnit siirretään SMSL-koulutusalustalle vuoden 2025 alusta. Siihen asti käytetään tuttua rekisteröintilomaketta: https://melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus-2/kouluttajasivu/rekisteroinnit-ja-raportit/


HUOM! Kesäajan poikkeusjärjestelyt

25.6.-30.7.2024 koulutusalustalle ei ole mahdollista luoda uusia kursseja tai taitonäyttöjä. Tällöin on mahdollista käyttää muovisia Meloja -kortteja ja paperisia kurssitodistuksia. Tilaukset tehdään tällä tilauslomakkeella:
https://melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus-2/koulutusmateriaalien-tilauslomake/

Suoritukset rekisteröidään verkkolomakkeella:
https://melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus-2/kouluttajasivu/rekisteroinnit-ja-raportit/Olen lomalla 25.6.-29.7.2024. Koulutusmateriaaleja voi edelleen tilata, mutta verkko-oppimisalustaan ei voi lomani aikana luoda uusia kursseja tai käyttäjiä.

Hyvää melontakesää

Kai Lindqvist
koulutus- ja harrastekoordinaattori

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry
Valimotie 10
FI-00380 Helsinki

kai.lindqvist@smsl.fi
+358 50 511 3639